Als er iets is dat vrouwen belangrijk vinden, is het wel hun haar. Dat moet gewoon goed zitten. We kunnen dan ook behoorlijk balen als we een bad hair day hebben. We voelen ons dan minder op ons gemak, alsof we niet helemaal onszelf zijn. Waarom doet mijn haar ineens niet meer wat ik wil? Waarom zit het niet gewoon zoals gisteren? Elke keer dat je die dag in de spiegel kijkt, komen die vragen weer in je op. Daarom ben ik, zoals veel vrouwen, altijd weer op zoek naar de voor mij perfecte haarproducten voor verzorging en styling. Soms heb je net iets gevonden dat precies doet wat jij van het product verwacht en blijkt op het moment dat je weer een nieuw voorraadje wil kopen het opeens uit de productie te zijn gehaald. Dat is super frustrerend. Dus hervat de zoektocht zich vaak weer. Want niks is fijner dan die ene fijne shampoo te hebben en die ene ontdekking te doen die op de mooiste manier volume geeft aan je haar. Als je het ineens gevonden hebt, blijf je het erg trouw. Zonder twijfel. En je gaat ook andere producten van hetzelfde merk proberen. Als die ook bevallen, is dat ideaal. Het voelt alsof je eindelijk die ene hebt gevonden, die ene die jou echt begrijpt en aanvult. Hemels!

Veranderende behoeftes

Zo dacht ik op een gegeven moment echt mijn shampoo te hebben ontdekt en dat niet alleen, ik bleek meerdere shampoos van hetzelfde merk fantastisch te vinden. Hoera! Ik kreeg er bijna de wens van dat een mens meerdere keren op een dag zijn haar moest wassen. Na jaren tevredenheid, merkte ik op een gegeven moment toch dat er iets veranderd was. Ik ben er niet achter gekomen of ze in de receptuur iets hadden veranderd of dat er iets bij mij was veranderd, waardoor het niet meer dezelfde werking had. De shampoo maakte mijn haar altijd mooi glanzend en volumineus, maar die tijd was ineens voorbij. Misschien dat er iets was veranderd in mijn hormoonhuishouding waardoor mijn haar nu om andere voeding vroeg. Ik weet overigens niet eens of die twee dingen überhaupt iets met elkaar te maken hebben, maar ik kan me zo voorstellen dat je door de jaren heen kan veranderen in de dingen die je nodig hebt. Zoals je met eten ineens iets lekker gaat vinden dat je voorheen altijd oversloeg. Die veranderingen stoppen niet als je bent uitgegroeid, dus moet je je lijf goed in de gaten blijven houden en kijken waarnaar het vraagt.

Andere kapper, nieuw product

Zo ben ik onlangs overgestapt naar de Glow Dry lijn van Redken die nu helemaal aan mijn behoeften van mijn haar voldoet. Mijn haar voelt weer luchtig aan, terwijl er tegelijkertijd volume in zit. Ook glanst het weer mooi. Ik kwam ermee in aanraking door naar een andere kapper te gaan dan ik gewend was. Mijn haar voelde daarna zo prettig aan dat ik direct wist dat ik de shampoo en conditioner ook thuis wilde gebruiken. Ik voel me er weer helemaal mezelf door! En dat is heel wat waard. Niet, dames?