Zin weer lekker een avondje ouderwets te stappen maar heb je inmiddels de kroegen, clubs en discotheek in je huidige woonplaats wel een beetje gezien? Wil je samen met je vrienden en/of vriendinnen weer op zoek naar iets nieuws waar jullie (waarschijnlijk) allemaal nog nooit zijn geweest? Dit keer hebben we de leukste plekjes van Utrecht voor je op een rijtje gezet waar je echt een drankje (of meer) wilt gaan doen! Benieuwd over welke leuke hotspots we het hebben? Lees dan snel verder!

Het magische Tivoli

Amsterdam en Rotterdam worden vaak gezien als dé studentensteden van Nederland. Toch mag Utrecht ook zeker niet vergeten worden in dit rijtje. Van kroegen tot clubs en van kleine barretje tot luxe cocktail tenten, Utrecht heeft het allemaal. Ben jij op zoek naar het alles-in-1 hotspot? Dan moet je uiteraard even een kijkje gaan nemen bij Tivoli. Dit gebouw ziet er niet alles super uit maar je vindt hier ook alle ingrediënten voor een hele geslaagde avond. Concerts, festivals, een café en zelfs een restaurant zullen er voor zorgen dat jij en je vrienden en/of vriendinnen de avond van jullie leven hebben. Wekelijks hebben ze een vernieuwd programma en daarnaast is het ook nog eens super goed te bereiken als je van buitenaf komt. Woon je in de buurt? Dan kan je het misschien nog wel op de fiets af. Uiteraard wel alleen tweedehands fietsen mee naar Utrecht want je weet het natuurlijk nooit in de grote stad..

De knusse studentenkroegen

Zijn jullie meer op zoek naar de wat kleinere en knussere kroegen van Utrecht? Dan kun je het Tivoli misschien maar beter overslaan en doorlopen naar de Neude en Janskerkhof. Hier hebben onder andere De Hofman, Het Pakhuis en Woolloomooloo zich gevestigd. Ja, je leest het goed! De Woolloomooloo is een heuse kroeg waar ook jullie naar binnen mogen ook al is het eigenlijk een club voor utrechtse studenten. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag kun je hier genieten van een heerlijk biertje tegen de beste prijs. En heb je op zondag misschien nog een beetje energie en geld over, dan ben je ook op deze dag van harte welkom.

De hippe clubs

Naast het Tivoli en de knusse studentenkroegen zijn er uiteraard ook nog een aantal toffe en hippe clubs waar jullie helemaal uit je dak kunnen gaan tot in de vroege uurtjes. Ooit gehoord van de Winkel van Sinkel? Deze toffe club ligt dus in Utrecht en is zeker een bezoekje waardig als jij en je vrienden en/of vriendinnen wel van een dansje wagen houden. Hier worden de drankjes helaas niet tegen studentenprijzen aangeboden maar dat maakt je avondje uit zeker niet minder leuk.