Veel vrouwen hebben moeite met het hebben van een goed zelfbeeld. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de onrealistische maatstaven die gecreëerd worden door (social) media. Dit is enorm jammer, want elke vrouw is uniek en beeldschoon. Het zou fijn zijn als iedereen wat zelfverzekerder is over zichzelf. Om mensen hier een handje bij te helpen, deel ik in deze blog een aantal tips om zelfverzekerder te worden.

Verander je mindset

De meest belangrijke tip die ik kan meegeven is om je mindset omtrent ‘het perfecte figuur’ te veranderen. Je moet je realiseren dat elk persoon een ander en uniek lichaam heeft. Kijk maar eens om je heen in de sportschool. Lang niet iedereen heeft ‘het perfecte lichaam’. En zelfs die mensen hebben waarschijnlijk wel iets op zichzelf aan te merken. Je mindset moet dus per direct veranderen. Dit is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is een proces dat makkelijk jaren kan duren. Toch zijn er een aantal dingen die je een handje kunnen helpen. Mediteren is een erg goede manier om meer rust en bewustzijn te creëren in je hoofd. Hierdoor kun je je gedachten beter controleren en veranderen. Hetzelfde geldt voor het bijhouden van een dagboek of gewoon af en toe een stukje schrijven. Experimenteer hier eens mee om te zien wat voor jou werkt. 

Draag mooie kleding en lingerie

Een reden waarom ik zelf heel erg van fashion hou, is omdat kleding je een enorm goed gevoel kan geven. Als je ‘s ochtends een beetje je best doet en zelf vindt dat je er goed uit ziet, begin je ook met een veel beter gevoel aan je dag. Hetzelfde geldt voor lingerie. Mooie lingerie is niet iets dat je zou moeten kopen voor je partner, maar gewoon omdat je je zelf mooi wil voelen. Zelf dacht ik altijd dat het kopen van mooie lingerie onmogelijk was voor mij, omdat ik iets voller ben dan de meeste vrouwen. Toen kwam ik er achter dat veel winkels tegenwoordig ook prachtige grote maten lingerie hebben. Zo wilde ik laatst een korset kopen en vond ik in plaat van een lelijk oma-achtig ding een prachtig kanten korset in mijn maat!

Eet gezond en beweeg regelmatig

Een laatste tip die ik kan geven is om een zo gezond mogelijk leven te lijden. Dit zeg ik niet omdat je moet proberen het ‘perfecte lichaam’ te krijgen. Integendeel zelfs. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen, zit je lekkerder in je vel en voel je je daardoor ook zekerder van jezelf.