We hebben al heel wat dagen mooi weer in ons kleine landje met zeeklimaat gehad, maar de zomer is nog lang niet op zijn eind. Met een felle zon moet je dan ook goed je huid beschermen door in te smeren, maar vergeet niet dat je ook je ogen moet beschermen/afschermen met een zonnebril. Wanneer je in de zomer in de felle zon kijkt kan dit namelijk veel schade aan de ogen aanrichten. Nu hoeft het dragen van een zonnebril niet vervelend te zijn, het kan stijlvol, comfortabel en dus ook beschermend zijn. Zie het als een investering in de toekomst.  

Oogziektes

De meest voorkomende oogziekte bij ouderen is namelijk cataract of te wel: staar. Deze ziekte is vaak pas op latere leeftijd merkbaar, maar wordt in 20% van de gevallen wel veroorzaakt door teveel blootstelling aan UV-straling op jongere leeftijd.Omdat de meeste mensen niet direct last hebben van de gevolgen van UV-straling dragen ze dan ook geen zonnebril. Het is dus wel van noodzaak om al bij kinderen te zorgen voor goede bescherming van de ogen om de kans op slechtziendheid op latere leeftijd te voorkomen. Vooral bij de jongere kinderen zoals baby’s of peuters is het van belang goede bescherming te bieden. De pupillen van kinderen zijn namelijk groter en dus kwetsbaarder voor UV-straling.

Veel mensen hebben ook als excuus dat ze een zonnebril niet lekker vinden zitten, maar voor iedereen is er wel een comfortabele zonnebril op de markt. Zo kan het ook zijn dat voor een dame een heren zonnebril juist heel erg fijn zit. Dit kan komen doordat heren zonnebrillen over het algemeen wat breder zijn dan dames zonnebrillen, waardoor de wat minder strak op het hoofd zitten. 

Model

Voor dames die nog niet de juiste zonnebril hebben gevonden kun je kijken naar model. Voor iedereen is er namelijk een model dat altijd goed staat. Zo heb je een zonnebril rond, vierkant, puntig, dun, groot, 6 hoekig, etc. Voor de mensen met een wat kleiner gezichtje zijn ronde kleine zonnebrillen vaak een goed model. Dit is ook een model dat de laatste paar jaren ook weer zeer trending is. Het ‘retro’ model wordt tegenwoordig door bijna iedereen gedragen. De zonnebril zit heel comfortabel en heeft vaak geen zwaar gewicht eraan. 

Ook de ‘cat eye’ zonnebril is de laatste paar jaar weer goed in trek. Deze zonnebril werd in de jaren 50 geïntroduceerd en is eigenlijk een tijdloos model geworden. Ook de vierkante zonnebril die in de jaren 60 werd  geïntroduceerd is weer een populair model. Deze zonnebril is vooral geschikt wanneer je een wat groter gezicht hebt. Deze zonnebril is vaak wat kleurrijker en opvallender. Hij werd tevens ook geïntroduceerd tijdens de disco periode.