Bij het starten van een bedrijf wordt er niet meteen aan de soort vloer van het pand gedacht en dat is vrij logisch. Toch is het een heel belangrijk deel van een bedrijf. Een vloer wordt immers dagelijks gebruikt. Het moet daarom wel wat aankunnen. De perfecte vloer voor elk bedrijf: een epoxy vloer.

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxy vloer kan in twee vormen komen: als vloercoating of als gietvloer. Er zit geen verschil in hoe de vloeren eruit zien, maar wel in de voorbereiding ervan. De ondergrond bij de vloercoating moet eerst geëgaliseerd worden voordat er op gewerkt kan worden. De gietvloer kan meteen gegoten worden en wordt erna glad gestreken.

Epoxy vloercoating wordt aangebracht met een roller. Dit kan gemakkelijk zelf gedaan worden. Ongeveer twee lagen is meestal genoeg. Het is erg gemakkelijk in onderhoud en om schoon te houden, omdat het een gladde afwerking heeft. Vaak moet er voor deze afwerking wel een primer gebruikt worden, maar dit hoeft niet altijd. Epoxy vloercoating is goed te gebruiken in loodsen en garages, maar ook in woonruimten zoals bijvoorbeeld toiletruimtes. Dit komt door de gladde afwerking en omdat het waterdicht is. De vloercoating kan zelf worden aangebracht. Gepaard met de coating zelf, is het voordeliger dan de epoxy gietvloer, zeker voor grotere oppervlakten.

De epoxy gietvloer moet, in tegendeel tot de epoxy vloercoating, bijna altijd professioneel worden gegoten. De epoxy wordt daarbij gelijkmatig over de ondergrond heen geveegd. De vloer is erdoor een stuk dikker, maar heeft wel een hoge stootvastheid: het kan veel verdragen. Een epoxy gietvloer werkt erg goed als industriële vloer, maar zou ook in woonruimtes passen. Net zoals de vloercoating is de gietvloer vochtdicht.

De voordelen van een epoxy vloer

Er zitten vele voordelen aan een epoxy vloer. Bovengenoemd zijn al de hoge stootvastheid en de belastbaarheid tegen vocht. Daarnaast gaat een epoxy vloer lang mee: wel 30 jaar. Voor weinig moeite zal de vloer er alle jaren goed uitzien. Het enige onderhoud houdt in de vloer geregeld schoongemaakt moet worden en beschermt wordt tegen krassen. Een epoxy vloer zal bijvoorbeeld niet verlichten door zonlicht. Na een aantal jaren kan er een nieuwe topcoating geplaatst worden. De vloer ziet er dan snel en voordelig weer als nieuw uit.

Een epoxy vloer in een bedrijf

Maar waarom is dit type vloer zo goed voor een bedrijf? Door de gladde afwerking kan er goed met wielen over gereden worden. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor in de industrie. Daarnaast gaat het lang mee, dus hoeft er bijna nooit moeite gedaan te worden om alle machines te erop staan te verplaatsen om een nieuwe grond aan te leggen. Een epoxy vloer is waterdicht, dus voorzichtig zijn is geen noodzaak. De vlek kan zo opgeboend worden!

Dus wordt er een bedrijf begonnen? Denk eraan om een epoxy vloer neer te leggen!