Wat is die folie die om pallets en pakketje zit gewikkeld?

Rekfolie is een van die alomtegenwoordige producten die we overal om ons heen zien, maar waar we vaak niet veel bij stilstaan. Deze doorzichtige plastic folie wordt op verschillende manieren gebruikt, van het inpakken van pakketten tot het bijeenhouden van producten op een pallet. Maar er is meer dan stretchfolie op het eerste gezicht lijkt – verschillende soorten folie zijn gemaakt van verschillende materialen en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. In deze blogpost gaan we dieper in op rekfolie en leggen we de verschillende soorten, materialen en toepassingen uit.

Rekfolie wordt meestal gemaakt van lineair polyethyleen met lage dichtheid (LLDPE), een soort plastic dat wordt uitgerekt om de lengte te vergroten. Dit rekproces maakt de folie elastischer en minder vatbaar voor scheuren. LLDPE-rekfolie wordt vaak gebruikt om producten, pallets en andere voorwerpen in te wikkelen om ze veilig te houden tijdens verzending en opslag.

Voordelen van deze folie

Een voordeel van LLDPE stretchfolie is dat het helder is, waardoor de producten die erin gewikkeld zijn gemakkelijk te zien zijn. Een ander voordeel is dat het zeer sterk en duurzaam is, waardoor het ideaal is voor het beschermen van producten tijdens verzending en opslag. Een nadeel van LLDPE stretchfolie is echter dat het niet biologisch afbreekbaar is, wat betekent dat het niet gemakkelijk kan worden afgebroken en hergebruikt of gerecycled.

Een ander type stretchfolie is gemaakt van polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE). HDPE-rekfolie is minder elastisch dan LLDPE-folie, maar is beter bestand tegen perforaties. Dit type folie wordt vaak gebruikt om producten te wikkelen die scherp of puntig zijn, zoals metalen buizen of glaswerk.

Een voordeel van HDPE rekfolie is dat het beter bestand is tegen perforaties dan LLDPE folie. Dit maakt het ideaal voor het omwikkelen van scherpe of puntige voorwerpen. Een ander voordeel van HDPE folie is dat het recyclebaar is. Een nadeel van HDPE rekfolie is echter dat het niet zo helder is als LLDPE folie, waardoor het moeilijk kan zijn om de producten die erin verpakt zijn te zien.

Kortom, rekfolie is een veelzijdig en nuttig product dat in verschillende soorten verkrijgbaar is en van verschillende materialen wordt gemaakt. Elk type folie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om het juiste type folie te kiezen. Rekfolie kopen? Dat kan eenvoudig online bij Vermeij.nl. Zij hebben al ruim 100 jaar ervaring met verpakkingsmaterialen, zoals dozen en opvulmateriaal.