Je kent het vast wel, een virtual reality bril. Maar wist je ook dat je er veel meer mee kan dan alleen beelden in 360 graden bekijken en een ruimte 'bezoeken' in 3D beeld? Met de kennis en technologie van nu, kan je zelfs trainingen volgen met de VR-bril. Gewoon vanuit huis of waar jij maar wilt, hoe tof is dit?

De voordelen van trainingen via virtual reality

Het bestaat echt, virtual reality voor trainingen en het wordt al door verschillende bedrijven gebruikt. Bij een VR-training heb je verschillende opties voor interactiviteit. Je kunt de training passief gebruiken of (semi)interactief. Bij de passieve variant krijgen de deelnemers diverse content te zien en slaat hij of zij alleen de informatie op. Bij de semi-interactieve variant krijgen de deelnemers een video te zien en moeten zij vragen beantwoorden en acties uitvoeren. Deze antwoorden en acties die uitgevoerd worden kunnen het eindresultaat beïnvloeden. Bij de interactieve variant kun je tijdens de training machines en apparatuur besturen. Je kunt dus van de VR-training een betere leerervaring krijgen en daarnaast brengt het positieve emoties van de deelnemers met zich mee. 

De Pico Neo 2 als VR-bril

Voor de zakelijke markt kan deze VR-bril erg aantrekkelijk zijn. Een geschikt apparaat die gemaakt is voor deze markt, is de Pico Neo 2. Deze bril heeft een gewicht van maar 690 gram en een geheugen van 128 GB, genoeg opslagcapaciteit voor jouw zakelijke applicaties. Bij deze headset kun je ook gebruik maken van controllers. Deze controllers hebben een elektromagnetische controller-tracking en camera waardoor de headset alle bewegingen precies kan volgen. Daarnaast is deze headset niet aangesloten met kabels, hierdoor heb je alle vrijheid terwijl je gebruik maakt van het concept. Het is echter wel mogelijk om de headset op een pc te kunnen aansluiten door een ingebouwde streaming applicatie. Zo kun je zowel draadloos als bedraad gebruik maken van de VR-bril. Lees vooral de Pico Neo 2 review op de site om alle specifieke details van de bril te ontdekken. 

Conclusie

Dat de virtual reality een nieuwe en belangrijke trend van de toekomst wordt, daar kunnen we niet meer omheen. Het is een interessant product voor de zakelijke markt en kan gebruikt worden voor onder andere trainingen, bedrijfsrondleidingen, machines of apparatuur besturen of het leren van de processen en protocollen van het bedrijf. Een van de beste headsets van het moment voor deze markt is de Pico Neo 2. Deze VR-bril biedt de juiste mogelijkheden voor jouw bedrijf om een eigen training virtual te beginnen!