Als je een eigen zaak hebt en dus ook je eigen pand, ligt de verantwoordelijkheid dus bij jou hoe je het aanpakt met alles schoonhouden. Als je zelf ook fulltime in de winkel staat om te werken, zal je wel eens merken dat je tijd te kort komt om schoon te maken. Dit zie je uiteraard dan ook niet als prioriteit, want als je eigen baas bent moeten je taken nou eenmaal af zijn op de deadline. Daarom geven wij je graag wat tips hoe je je eigen taken combineert met je pand schoonmaken, want dat is ook harstikke belangrijk!

Schema

Als je zelf een planning hebt met je standaard taken, kan je ervoor zorgen dat in deze planning schoonmaken ook verwerkt wordt. In het begin zal je er misschien even aan moeten wennen, maar het is aan jezelf hoe je deze planning in elkaar zet. Ga je elke dag iets kleins aanpakken zodat je er niet langer dan een half uurtje mee bezig bent? Of kies je ervoor om er een hele middag voor uit te trekken zodat het er maar op zit? Dit is een persoonlijke kwestie. Als je personeel hebt, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je de schoonmaaktaken verdeeld. 

Wennen

Als je je schema hebt gemaakt, geef jezelf dan ook even de tijd om eraan te werken. Op het moment dat je eerst altijd thuis werkte en dit nog niet gewend was, zat het niet in je routine. Dat kost natuurlijk even tijd en geef dat jezelf dan ook. Er zijn anders natuurlijk andere mogelijkheden, zoals het schoonmaken uitbesteden.

Afvalcontainers

Op het moment dat je echt tijd te weinig hebt en je dus geen tijd hebt om je wekelijkse rondje afval weggooien af te maken, is dit wellicht een goed alternatief voor je. Je kunt tegenwoordig gebruik maken van het huren van afvalcontainers. Het idee hierachter zal ervoor zorgen dat je niet zelf meer eindverantwoordelijke bent dat je afval elke week weggegooid wordt. Bij het huren van afvalcontainers wordt er gebruik gemaakt van afspraken. Je huurt een afvalcontainer en je afval wordt voor je opgehaald! Je spreekt elke week een tijdstip af en het enige wat je zelf hoeft te doen is je afval scheiden en verzamelen. Zo heb je ook weer verschillende soorten afvalcontainers voor verschillende soorten afval. Ook kan je zelf kiezen wat voor maat afvalcontainer je wilt. Heb je veel personeel en verzamel je elke week veel afval? Dan moet je ervoor zorgen dat je een groter formaat huurt. Een puincontainer huren is ook een optie voor bijvoorbeeld mensen die bezig zijn met grote klussen.