Heb jij een tuin maar besteed je hier niet zoveel aandacht aan? Dat is hartstikke zonde. Het kan zijn dat je hier niet veel tijd voor hebt, maar misschien heb je wel geen idee wat voor onderhoud jouw tuin nu eigenlijk nodig heeft. Iedereen met een tuin vind het fijn om bij de eerste zonnestralen van de lente weer voorzichtig de tuinmeubelen buiten te zetten en optimaal van het weer te genieten. Om dat moment te bereiken moet je de tuin wel goed voorbereiden. En begin hier op tijd mee, want voor je het weet is het zover. Hoe je je tuin nu goed voorbereid op die eerste zonnestralen lees je hier.

Schoonmaak

Niet het leukste klusje, maar eigenlijk wel de belangrijkste. De bladeren die in de herfst van de bomen af zijn gevallen en verspreid door de tuin liggen kunnen aanslag geven op je tuintegels, deze wil je dan ook niet te lang laten liggen. Pak de hark erbij en gooi de losse bladeren in de vuilcontainer. Onkruid haal je eenvoudig weg met een mesje, voor hardnekkig onkruid kun je eerst een speciale spray gebruiken. Je zult al snel merken dat een opgeruimde tuin er al een stuk verzorgder uitziet, maar echt leuk wordt het pas bij de volgende stap. Het is hierna namelijk tijd om de tegels te reinigen met de hogedrukreiniger en gras in banen te maaien. Geen zin in dit laatste klusje? Misschien willen jouw neefjes of buurkinderen nog een zakcentje verdienen of verdiep je eens in elektrische grasmaaiers, easy peasy.

Tuinmeubelen

Bij een schone, opgeruimde tuin horen natuurlijk ook tuinmeubelen. Als je jouw tuinmeubelen ’s winters binnen zet en goed onderhoud hoef je die echt niet ieder jaar opnieuw te kopen. Heb je jouw tuinmeubelen daarentegen in het natte winterweer buiten laten staan, dan is de kans groot dan je op zoek moet naar nieuwe exemplaren. Tegenwoordig kun je ook prima online tuinmeubelen kopen, er is aanbod genoeg. Begin jouw zoektocht wel op tijd, want de verkoop van tuinmeubilair gaat vaak al in april van start. Ben je gewoon toe aan iets anders, kijk dan eens voor bijvoorbeeld een loungebank of hangmat in plaats van stoelen. Of allebei, dat kan natuurlijk ook.

De finishing touch

De laatste stap moet je nog wel even uitstellen, namelijk het opvrolijken van de tuin. Een tuin hoort sfeervol te zijn en dat kun je eenvoudig creëren door gebruik van plantenbakken met daarin verschillende planten. Ook verlichting mag niet ontbreken in de tuin. Van sfeerverlichting tot functionele verlichting met sensors, er is voor iedere wens een lamp.