Als je gezegend bent met een tuin, is het natuurlijk wel zo leuk er echt je eigen plek van te maken. Helaas ben ik alleen niet zo’n held met planten en bloemen. Ik heb me er nooit echt in verdiept, dus had ik geen idee waar te beginnen. Gelukkig heb ik een schoonmoeder die er wel een en ander vanaf weet, dus gingen mijn vriend en ik met haar naar het tuincentrum. We kochten wat leuk groen spul en gingen thuis aan de slag om alles een mooie plek te geven. Nou, ik kan je vertellen dat je dan een heel andere tuin krijgt. Het wordt echt een plek waar je je aan gaat hechten. Ik houd nu zelfs in de gaten wanneer de planten in bloei komen en wanneer ze gesnoeid moeten worden. Het is een wonder. Als je dit een jaar geleden tegen me had gezegd, had ik je niet geloofd. We hebben zelfs spaargeld aangesproken om mooi tuinmeubilair te kopen. We hebben nu heerlijke stoelen waar we in de zomer in achterover kunnen leunen en een mooie grote tafel met stoelen om gezellige etentjes in de tuin te houden. Het moet niet gekker worden. Toch zijn we nog niet klaar met onze tuin.

Doe-het-zelven

Zo gaat dat namelijk. Als je eenmaal begint, dan verzin je steeds weer nieuwe dingen om het nog mooier te maken. We houden het gras netjes en hebben een nieuwe schutting gebouwd van douglas hout. Daarvoor hebben we gekozen voor zwart verduurzaamd hout en het staat echt prachtig. De oude schutting was namelijk op sommige plekken in elkaar gezakt, dus was het echt nodig deze te vervangen. Mijn vriend en ik zijn allebei redelijk handig en het was echt leuk ons samen aan zo’n klus te zetten. Natuurlijk hadden we het wel eerst even met onze buren overlegd. Ze waren erg blij dat wij er de tijd voor wilden nemen en het vonden dat we erg mooi hout ervoor wilden gebruiken. We lieten wat plaatjes zien van hoe het er uit zou komen te zien. De planken zouden we horizontaal plaatsen. Onze tuinen zijn namelijk diep van vorm, dus accentueer je de lengte ermee door een schutting te maken met horizontaal gelegde planken. Dan lijkt de tuin nog langer. Ga je eenmaal doe-het-zelven en is het resultaat mooi, is dat erg aanstekelijk! We waren zo trots op het resultaat dat we namelijk op een nieuw idee kwamen.

Nieuw project

Het terrasje waar onze mooie nieuwe tuinmeubelen op staan, is op zich prima, maar we bedachten hoe we het mooier konden maken. Nu onze tuin er in onze ogen zo mooi bij lag, pasten die tegels van het terras er niet echt meer bij. We hebben daarom besloten om een houten vlonder te maken van hetzelfde hout waar we de schutting mee hebben gemaakt. Dan wordt onze tuin meer een geheel. Zodra het wat mooier weer gaat worden, gaan we aan de slag. We kunnen niet wachten!