Ben jij benieuwd wat een slotenmaker Groningen allemaal voor je kan betekenen? Wonen in een grote stad als Groningen betekent dat de kans op inbraak wat hoger is dan in kleinere steden of dorpen. Daarom zul je moeten zorgen voor goed hang- en sluitwerk op je deuren en kozijnen, en voor sloten die verhinderen dat iemand kan inbreken. Een slotenmaker in Groningen kan je helpen bij het voorkomen van een inbraak door al deze zaken voor je in orde te maken. Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat alle deuren voorzien van een goed slot. Maar wat is een goed slot precies?

De voordelen van een driepuntsslot

De meningen zijn een beetje verdeeld over welk type (of merk) slot het beste is, maar doorgaans begrijpen mensen wel dat een zogeheten driepuntsslot over het algemeen het beste beschermt tegen inbraak. Dit slot is niet alleen verwerkt in het midden van de deur, oftewel vlakbij de klink, maar ook zowel boven- als onderin. Het wil dus zeggen dat wanneer je je deur op slot draait het slot op drie verschillende punten de muur in gaat. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om de deur te openen zonder de sleutel. Jouw slotenmaker Groningen kan je precies vertellen wat de voordelen ervan zijn, wat een driepuntsslot kost, en hem indien gewenst gelijk voor je plaatsen.

Slotenmaker in Groningen voor bij inbraak

Een andere reden om een slotenmaker in Groningen in te schakelen is natuurlijk als er is ingebroken. Zoiets is natuurlijk altijd enorm balen, want het betekent dat jouw slot niet van de beste kwaliteit was. Waarschijnlijk is het slot beschadigd, en zal het dus moeten gerepareerd of vervangen. Als er kracht is gebruikt om het slot te openen is het hoogstwaarschijnlijk verbogen, en heb je geen andere keus dan een nieuw slot te laten plaatsen. Daarnaast kan zo’n slotenmaker in Groningen je precies vertellen op welke zaken je nog meer moet letten en wat je kunt doen om een inbraak in de toekomst te voorkomen.

Laat al het hang- en sluitwerk controleren

Naast dat een slotenmaker alle sloten in huis kan controleren en vervangen verzorgen ze ook service op het gebied van hang- en sluitwerk. Dit omvat alle bevestigingsmethoden en -materialen voor deuren en ramen. Hangen ze nog waterpas? Sluiten ze aan de zijkanten nog goed af? Zijn ze nog van goede kwaliteit? Jouw slotenmaker in Groningen zal tijdens een controle al deze zaken checken, en een advies uitbrengen met betrekking tot de benodigde werkzaamheden. Na zo’n controle weet je precies waar je aan toe bent, en wat er moet gebeuren om het inbrekers voortaan zo moeilijk mogelijk te maken jouw huis binnen te komen.