Tegenwoordig worden mensen zich steeds meer bewust van het milieu. Er zijn steeds meer initiatieven die strijden voor een beter milieu. Zelf probeer ik ook meer mijn best te doen om een minder grote ecologische voetafdruk te hebben. Daardoor heb ik ontdekt dat er veel dingen zijn die je als individu kunt doen om hieraan te werken. In deze blog zet ik een aantal van deze acties voor je op een rijtje. Zo kunnen we samen werken aan een beter milieu. 

Minder plastic

Een voorbeeld van iets waar ik op het moment heel erg op probeer te letten, is de hoeveelheid plastic die ik verbruik. De productie van plastic is enorm vervuilend voor het milieu. Soms ontkom je er niet aan, maar je kunt wel je best doen om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld voortaan je groenten en fruit kopen op de markt. In supermarkten zit die vaak verpakt in plastic, wat eigenlijk onnodig is. Als je het koopt op de markt, bespaar je dus veel plastic afval. Bovendien steun je de lokale ondernemers en is het ook nog eens goedkoper dan in de supermarkt. Geen reden om het niet te doen dus! Een andere kleine tip is het kopen van een opvouwbare boodschappentas. Dit kun je altijd makkelijk meenemen in je handtas en je hoeft zo geen plastic tassen te kopen bij het boodschappen doen. 

Pak de fiets 

Sinds nog maar weinig mensen de weg op gaan in verband met het coronavirus, is de lucht ineens veel schoner geworden. Dit laat dus zien hoe extreem slecht uitlaatgassen van auto’s voor het milieu zijn. Een verandering die je dan ook in je dagelijks leven kunt maken om aan een beter milieu te werken, is om voortaan de auto te laten staan. Ga eens op de fiets naar je werk. Als dit te ver is, kun je overwegen om een elektrische fietsen te kopen. Een elektrische fiets met middenmotor fietst net zo lekker als een normale fiets, maar is veel sneller. Om te zien welke e-bike de beste elektrische fiets met middenmotor voor jou is, zou je even moeten googlen. Maar ik kan het enorm aanraden om zo’n ding aan te schaffen!

Afval scheiden

De laatste tip die ik kan meegeven is om voortaan je afval te scheiden (als je dit nog niet deed). Hoewel het natuurlijk het beste is om geen plastic te gebruiken, kun je hier soms niet aan ontkomen. Om toch nog een beetje aan het milieu te denken, is het daarom verstandig om je afval te scheiden. Zo kan het in ieder geval nog gerecycled worden en een tweede leven krijgen.