Als het om make-up gaat, is minder soms meer. Een glamoureuze look is allemaal leuk en aardig, maar het is gewoon niet praktisch voor alledaagse gelegenheden, zoals school of werk. Natuurlijke make-up zal ideaal zijn. Het versterkt je sterke punten en is eenvoudig aan te brengen. Het richt zich op een paar belangrijke gebieden: huid, ogen en lippen. Het zal op een subtiele manier het beste naar boven halen. Je kan dan nog wel oogschaduw gebruiken en je eyeliner. Maar dan zonder de ingewikkelde technieken. In dit artikel worden tips gegeven om er zo natuurlijk en mooi mogelijk uit te zien.

Je skincare routine

De sleutel tot een goede make-up look is dat je een goede huid hebt. Daarbij is een goede huidverzorgingsroutine belangrijk. Dit is vooral belangrijk als je voor een natuurlijke look gaat, omdat je dan een lichtere foundation en concealer gaat dragen. Het is belangrijk om je huid te reinigen. Zorgt dat je acne verwijderd en mee-eters. Zo krijg je een gladde huid waar makkelijk make-up op aan is te brengen.

Subtiele foundation

Voor een natuurlijke look zijn meestal maar één of twee subtiele oogschaduws nodig. Je kan ook kiezen om met een oogpotlood een klein lijntje onder je oog te zetten. Om een natuurlijke make-up look te creëren wil je een foundation kiezen met een lichte tot medium dekking, aangezien een zware foundation je gelaatstrekken bijna kan uitwissen. Vloeibare soorten hebben over het algemeen de meest natuurlijke afwerking. Het is essentieel dat je een formule kiest die goed bij jou huid past. Less is more, ook bij foundation. Je wil tenslotte niet dat je eruit ziet alsof je een masker draagt. Het is natuurlijk ook nog een optie om helemaal geen foundation te dragen!

Concealer en poeder

Om een natuurlijke make-up look te krijgen is concealer ideaal. Zorg ervoor dat je het gebruikt om bijvoorbeeld donkere kringen onder je ogen te verminderen. Je kan na de concealer er nog poeder overheen gooien om het harder te maken.

Lippen

Je lippen zijn ook belangrijk in je natuurlijke look. Je wil natuurlijk niet dat je droge of gesprongen lippen hebt. Voor een natuurlijke look is het handig om lippenbalsem aan te brengen. Dat maakt je lippen weer meer vol en minder droog.

Ogen

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in je make-up look zijn je ogen. Daarbij is het sowieso leuk om mascara te dragen. Daarbij kan je nog kiezen om oogschaduw te dragen van een subtiele kleur die goed bij je ogen past. Zo kan je de intensiteit van je ogen naar voren laten komen.

Wat vind jij absoluut een must bij het dragen van natuurlijke make-up look?