Het leven wordt vaak vergeleken met een achtbaan, het gaat hard en we gaan op en neer. Het is niet altijd even plezierig maar over het algemeen blijft het iets dat ons steeds weer verrast, ook vaak in positieve zin. In onze samenleving is geld een groot onderdeel van het dagelijks leven. Soms heb je genoeg, dan weer te weinig. Het kan enorm in de weg staan van je dromen, maar is ook een middel tot een einddoel. In deze blog vertel ik je hoe je handig met geld om kan gaan en wat je kan doen als je krap zit. Lees je mee?

De generatie van nu

De generatie die nu op eigen benen staat, bedrijven op zet en de wereld op een positieve manier overneemt, is een generatie die is opgegroeid constante invulling van diens wensen. Door het internet zijn we een generatie geworden die best veeleisend is en die zegt: ik wil het, en ik wil het nu. Dat is heel goed als het gaat om het najagen van dromen maar het is ook niet altijd even realistisch. En omdat niet alles meteen kan, gaat die mindset soms leiden tot frustratie. We moeten weer leren onze doelen en wensen aan te passen. We willen wel vooruitstreven, maar op een gezondere manier.

Slim met je geld

Daarnaast is dit ook de generatie die vaak met een studieschuld zit door het, relatief, nieuwe leenstelsel als het gaat om HBO en universitaire opleidingen. Als je een hoge schuld hebt, kan je hypotheek zomaar lager uitvallen. Maak slimme keuzes in je leningen en aflossingen en praat hierover met een professional. Voor de kleinere bedragen, maandelijkse dingen, is een budgetoverzicht enorm handig. Maar dan moet je je hier wel aanhouden, dat kan wat oefening vergen.

Verbetering voor de buitenwereld

Wil je iets toevoegen aan je leven, je huis? Maar is er niet direct genoeg geld voor, dan kan je ook gaan kijken naar een lening. Zo kan je dan zonnepanelen financieren. Niet alleen zal dat op langere termijn schelen in je eigen portemonnee, het is ook beter voor de wereld. Je verlaagt jouw voetprint op onze aarde, als het ware.

Of een verbetering voor jouw innerlijke wereld

Maar misschien wil je graag iets voor jezelf, iets wat jouw leven persoonlijk zou verbeteren. Misschien wil je wel een motor financieren. De kans is groot dat je zo’n zak geld hiervoor niet zomaar hebt liggen. Gelukkig kan je daar ook een persoonlijke lening voor aanvragen. Laat je hier goed informeren, want lenen betekent niet ‘gratis geld’.