Wanneer je een nieuwe mobiel koopt, zeggen veel providers dat je deze apart moet verzekeren. Maar wist je dat dat helemaal niet nodig is? Dat wil zeggen: als je een inboedelverzekering hebt is een aparte verzekering voor je mobiel of je laptop niet nodig. Eventuele schades vallen dan onder de inboedelverzekering. Ook als je de mobiel buiten laat vallen en zelfs als deze uit je tas of uit je jas wordt gestolen. Laat je je mobiel ergens onbeheerd achter? Dan keert de inboedelverzekering niet uit wanneer deze ineens verdwenen is. Dat geldt ook wanneer je op een terras aan het werk bent op je laptop en je even naar het toilet gaat. Is de laptop bij jouw terugkomst verdwenen? Dan is dat, helaas, je eigen schuld. Voor al het andere, ook als er een glas fris over je laptop gaat terwijl je op een terras zit, is de laptop gewoon verzekerd via de inboedelverzekering.

Een inboedelverzekering is uitgebreider dan je denkt

Onder de inboedelverzekering valt alle inboedel in je huis. Dat geldt dus voor die dure vaas op de kast, maar ook voor de kast zelf. Heb je de vloer zwevend gelegd? Dan valt die ook onder deze verzekering. Maar alle spullen in je schuur, de grasmaaier, je elektrische fiets en de tuinset, vallen ook onder de inboedelverzekering.

Wat nu als jij per ongeluk schade toebrengt aan spullen van een ander?

Laat je tijdens de koffie een kopje vallen, dan zal daar niet moeilijk over gedaan worden. Maar is het een antiek kopje en is het heel wat waard? Dan is het een ander verhaal. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is dan ook een goed idee. Rij jij bij vrienden achteruit het erf af en raak je daarbij een fiets of de trapauto? Dan kun je aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering om de schade te kunnen vergoeden. Komen jullie er samen niet uit of wil je verzekerd zijn van juridische hulp bij conflicten? Dan kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Deze verzekeringen gelden voor het hele gezin

Is je dochter van het avontuurlijke type en rolschaatst ze tijdens haar avonturen tegen de auto van de buren aan? Is je zoon gek op basketbal en knalt hij de bal door het raam van de overburen? Is je hond heel lief, maar erg enthousiast en heeft hij je buurjongen omver gelopen waardoor deze zijn pols heeft gebroken? Je moet er allemaal niet aan denken. Maar het kan zomaar gebeuren. Het is dan fijn om te weten dat alle woonverzekeringen gelden voor je hele gezin. Ook de inboedelverzekering en de opstalverzekering zijn er voor jullie allemaal!