Een open haard of kuil kan een lege tuin in een leefruimte buiten veranderen. Het hebben van een tuinhaard geeft jouw tuin een vriendelijk, uitnodigend gevoel dat je doorgaans alleen in woonruimtes binnenshuis aantreft. Open haarden helpen je niet alleen om geweldige feesten te houden, maar kunnen ook worden gebruikt om een ​​romantische sfeer te creëren. Zoveel als een open haard of vuurplaats mensen samen kan brengen, de sfeer is vaak de juiste romantische setting voor 2 personen om een ​​geweldige tijd te hebben. Of je nu bijpraten of in stilte onder de sterren zit, een buitenhaard kan elke avond romantisch maken. Samenkomen rond een vuur lijkt gewoon een gesprek op de markt te brengen en de sfeer te verlevendigen. Het verbetert gewoon je huis en maakt je achtertuin aantrekkelijker en mooier. Je kunt een tuinhaard ook gebruiken als je wilt dat het simpel en subtiel is. 

Grote investering

Het is een eenmalige investering. Het gebruik van een tuinhaard of een buitenhaard kan erg zuinig zijn en kan je helpen veel te besparen in koude winters. Het gebruik van airconditioning of kachels kan veel elektriciteit kosten. Het gebruik van een open haard of tuinhaard is dus niet alleen leuk maar ook warmer. Mocht je ooit van plan zijn je huis te verkopen, dan kan een buitenhaard een uitstekend punt zijn. Een buitenhaard kan een geweldig verkoopargument zijn, omdat het jouw buitenruimte aantrekkelijker en functioneler kan maken. Het kan het huis uniek en gedenkwaardig maken voor potentiële kopers die waarschijnlijk een groot aantal huizen hebben gezien. 

Veiligere optie

Het gebruiken van een tuinhaard of buitenhaard kan riskant zijn. Hoewel het risico klein is, is het dat zeker. Alleen al het aanleggen van het vuur zorgt voor veel rookoverlast wat zeer schadelijk is en helemaal niet voor het milieu. Als je een haard gebruikt die is ontworpen om een ​​goede luchtstroom te hebben, heeft rook minder kans om uit een open haard te komen. Het zorgt ervoor dat lucht vaak continu aan het vuur kan worden toegevoerd. Samenkomen rond een open vuur kan erg gevaarlijk en riskant zijn. Het gebruik van een tuinhaard of buitenhaard kan dus de veiligere optie zijn, vooral als er kinderen in de buurt zijn. Het weer, als het winderig wordt, kan ook het risico vergroten bij open vuur. Al met al is het gebruik van een tuinhaard of buitenhaard dus de betere optie.