Op zoek naar een trap voor jouw bedrijf? Dan is het aanschaffen van een stalen trap zeker de moeite waard. Kies je voor een van de stalen trappen van stair factory? Dan weet je zeker dat de door jou bestelde stalen trap geheel op maat voor jou wordt gemaakt. De  door jou bestelde stalen trap wordt speciaal voor jou ontworpen. Dit exclusief ontwerp wordt samen met jou uitgewerkt. Beschik je over een bestaand ontwerp van bijvoorbeeld een architect? Dan is dat ontwerp het uitgangspunt bij het uitwerken van het exclusieve ontwerp van de door bestelde trap. Heb je besloten om een stalen trap te laten maken? Dan wordt er kwaliteit geleverd. De kwaliteit van de door jou gekozen stalen trap zit hem in het materiaal dat wordt gebruikt, de afwerking, en het meedenken bij het ontwerpen van de op maat gemaakte stalen trap. Dankzij het meedenken kan op de lange termijn het beste resultaat worden bereikt. 

Het design van de stalen trap

Je vindt design erg belangrijk. Daarom heb je gekozen voor een stalen trap. Met een stalen trap is er wat betreft design heel veel mogelijk. Een bedrijfspand heeft een bepaalde stijl. Een stalen designtrap is altijd een belangrijk element in het ontwerp of de architectuur van een bedrijfspand. Bij iedere interieurstijl kan een bepaalde  designtrap worden toegepast. Zo worden in een industriële interieurstijl vaak strakke stalen trappen toegepast. Ook in jouw bedrijfspand kunnen ongetwijfeld bij de interieurstijl van jouw bedrijfspand passende designtrappen worden toegepast.

Geen beperkingen wat betreft vormgeving en een vrije materiaal keuze

Kies je voor een trap die gemaakt is van een bepaald materiaal, zoals bijvoorbeeld hout? Dan ben je vaak gebonden aan dat materiaal. Wil je niet gebonden zijn aan een bepaald materiaal? Kies dan voor een stalen trap. Voor de treden en de balustrade van de stalen trap kun je kiezen uit allerlei andere materialen, zoals hout, glas, steen of beton. Je hebt bij stalen trappen niet allen een vrije keuze wat betreft het materiaal. Ook wat betreft de vormgeving zijn er bij stalen trappen nauwelijks beperkingen. Een stalen trap is erg sterk, daarom zijn bijna alle vormen mogelijk. Moet de stalen trap in jouw bedrijfspand bijvoorbeeld een bocht omgaan? Dan kan dat eenvoudig worden gerealiseerd. Bij het maken van de bocht hoeft het uiterlijk van de trap niet aanzienlijk worden veranderd, want de bochten kunnen worden gelast. Het is dus niet nodig om, zoals bij een houten trap, allerlei verbindingen te maken die het ontwerp van de trap ernstig verstoren.