Wanneer je wilt gaan handelen in andere cryptocurrency dan de meest bekende, Bitcoin, dan is het wellicht een idee om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van MIOTA. MIOTA werkt volgens een totaal ander systeem dan de andere cryptocurrency, maar er zijn natuurlijk ook overeenkomsten. Zo kun je MIOTA, net als Bitcoin, niet op de bank zetten. Ook is MIOTA een echte cryptocurrency: er zit geen bank of centraal punt achter deze crypto, net als bij Bitcoin. Toch zijn er ook verschillen te noemen. Zo moet je voor MIOTA een aparte wallet openen en kun je MIOTA alleen via een broker kopen.

Hoe open je een MIOTA wallet?

Hoe open je een MIOTA wallet is wellicht de belangrijkste vraag wanneer je je gaat verdiepen in deze cryptocurrency. Hoe open je een MIOTA wallet kan op verschillende manieren. Je kunt de MIOTA wallet opslaan op je desktop en op je mobiel. Wil je er echt 100% zeker van zijn dat niemand anders ook maar in de buurt van jouw MIOTA wallet kan komen? Dan is het verstandiger om een hardware wallet aan te schaffen. Dit is een versleutelde USB-stick die je volledig los kunt koppelen van je computer. Dit zorgt voor de ultieme beveiliging: niemand anders kan erbij, ook hackers niet.

Waarom heb ik een MIOTA wallet nodig?

Na de vraag hoe open je een MIOTA wallet is de volgende vraag: waarom heb ik een MIOTA wallet nodig? MIOTA werkt op een andere manier dan de andere cryptocurrency. Dit zie je vooral terug in het bewaren en verhandelen van de MIOTA. Je kunt MIOTA dus niet zomaar in iedere willekeurige wallet bewaren. Andersom is wel een mogelijkheid: heb je een MIOTA wallet, dan kun je daar vaak wel ook andere cryprocurrency in bewaren. Wanneer je gaat zoeken op MIOTA zul je vaak de term IOTA tegenkomen. Dit staat voor "Internet Of Things Application". De afkorting hiervan is echter, officieel, MIOTA.

Oefen voor je in het echt begint

Wil je gaan beleggen of handelen in cryptocurrency? Dan is het altijd verstandig om daar niet overhaast mee te beginnen. Je kunt het best eerst een tijd oefenen met een van de gratis apps om zo te ontdekken waar jouw talenten liggen. Je ontdekt dan al snel welke manier van handelen het best bij jou past. Omdat het hier gaat om een gratis app, loop je financieel geen risico. Pas als je het systeem onder de knie hebt, of denkt te hebben, kun je met echt geld aan de gang gaan.