Ongetwijfeld reis ook jij af en toe naar het buitenland. De pittoreske dorpjes in Frankrijk of het kleurrijke Venetië, beide hebben ze twee dingen gemeen: het is er prachtig maar ook voor oplichters is het er een paradijs.

De vele toeristen die jaarlijks naar de drukbezochte plekken afreizen zijn een prooi voor scammers en zakkenrollers. Zodra jij je in een drukke menigte begeeft grijpen deze dieven hun kans en gaan ze voor één ding: jouw geld.

Uiteraard is dit iets wat je wil voorkomen. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je: er zijn tal van portemonnees die bestand zijn tegen de smerige criminaliteit die heerst over de drukke toeristische locaties.

Smart Wallet

We kennen de smartwatch en de smartphone, maar ook een smart wallet is een bestaand concept. Hij ziet eruit als elke andere standaard portemonnee maar is uitgerust met handige technische snufjes. Zo kan een smart wallet waar dan ook ter wereld getraceerd worden via de gps zender die verstopt zit in de portemonnee. Mocht je de portemonnee kwijt zijn, of is de portemonnee gestolen? Dan kan je te allen tijden online checken waar je geld uithangt. Denk je de portemonnee in de buurt of in huis kwijtgeraakt te zijn? Dan kan je met je telefoon verbinden met de bluetooth van de portemonnee. Deze zal, indien de portemonnee contact maakt met de telefoon, een connectie maken en vervolgens gaan piepen.  Zeer geschikt voor de hightech portemonnee mannen.

RFID kaarthouder

Niet alleen zakkenrollers kunnen je goed beetnemen, maar ook de hedendaagse optie om contactloos te betalen kan je flink in de koude kleren gaan zitten. Uiteraard is het handig om kleine bedragen zonder druk op de knop te kunnen betalen, maar dit zorgt er ook voor dat anderen dit kunnen. Een bekende truc is de truc waarbij iemand een pinapparaat met NFC dichtbij jouw broekzak houdt en vervolgens contact maakt met jouw pas. Hierdoor kan er gemakkelijk tot 25 euro worden afgeschreven.

Een makkelijke oplossing hiervoor zijn de RFID kaarthouders. Deze kaarthouder is voorzien van een speciale werende laag die ervoor zorgt dat het signaal wordt gestopt wanneer de pas zich in de kaarthouder bevindt. Hierdoor kan er niet zonder toestemming worden betaald. Uiteraard is de functie nog wel te gebruiken als je de pas uit de kaarthouder haalt.

Bescherm jezelf dus goed wanneer je op reis gaat. Niets is zo vervelend als het kwijtraken van je portemonnee of uren van je kostbare weekend weg spenderen in een politiebureau.