Het was een mistige zaterdagochtend in Den Haag. Ik had net de voordeur van mijn ouderlijk huis achter me dicht gedaan. Deze dag zou ik nooit meer vergeten. Een week geleden had ik samen met mijn vader mijn allereerste auto aangeschaft. Het ging om een oude Volkswagen Golf uit het jaar 2005. Mijn vader waarschuwde me al jaren lang dat het hebben van een auto een verantwoordelijke zaak was. Hij wilde daarom ook vergezellen bij elke stap in het proces. We begonnen een goede twee maanden voor de daadwerkelijke aanschaf van de golf. Ik was zeer blij dat mijn vader me wilde helpen met het uitzoeken van een auto. Ik heb immers nooit iets met het mechanische aspect van de dingen gehad. Hij, daarentegen, had al meerdere jaren ervaring opgedaan bij de garage van mijn oom Henk. Zelfs voordat hij bij begon te sleutelen bij mijn oom had hij al het een en ander geleerd over brommers tijdens zijn tienerjaren. Hij kocht heel veel verschillende brommers, maar reed er zelf nooit op. Bij elke aanschaf besloot hij het complete ding uit elkaar te halen en vervolgens weer samen te voegen. Deze cruciale laatste stap mislukte vrijwel altijd, waardoor mijn opa en oma op ten duur een hele stapel oude brommers bij hun in de garage hadden liggen. Na een grondige inspectie van welk vijftig auto’s op marktplaats vonden we uiteindelijk de Volkswagen Golf. We besloten een kijkje te nemen en de auto was na een grondige inspectie van mijn vader eindelijk goedgekeurd.

Vandaag was de zevende dag op rij dat ik in mijn nieuwe voertuig mocht rijden. Ik was dolblij met mijn lieve kleine tweezitter. Die zaterdag zou ik een vriend van me gaan ophalen in het Westland. Het was nog vroeg, vijf uur s ochtends zelfs! Ik reed die dag zelfverzekerd weg uit onze straat, net zoals ik de zes dagen daarvoor had gedaan. Vijftien minuten later bevond ik me op de weg naar het Westland. De mist was verschrikkelijk dik die ochtend, dus besloot ik vijftig te rijden op de dunne weggetjes. Plots verscheen er een tegenligger op de weg die dat idee kennelijk niet deelde. Met een noodgang van wel tachtig kilometer per uur racete het voertuig op me af! Ik had geen keus en dook met de auto de sloot in. De bestuurder van de andere auto reed met een noodgang door. Ik moest een autolaadkraan laten komen om het golfje uit de sloot te trekken. Gelukkig huurde mijn oom Henk deze regelmatig bij Trucks.nl. Mij mankeerde na het ongeluk niks en zelfs de auto deed het nog! Het was even schrikken. Henk zei zelfs dat als de autolaadkraan niet snel ten tonele was verschenen dat de motor van de auto dan misschien was volgelopen. Dank je wel oom Henk!