Heb jij het vaak erg druk in jouw bedrijf en lukt het jou daarom vaak niet om inkomende telefoontjes op te nemen? Dan kan het nuttig zijn om een telefoonservice in te schakelen. Als er naar jouw bedrijf wordt gebeld dan kan je het nummer doorschakelen, waardoor iemand van de telefoonservice het telefoontje opneemt. Er zijn verschillende redenen waarom jij een telefoonservice kunt inschakelen.

 

Altijd bereikbaar 

Als jij gebruikt maakt van een externe telefoniste, is jouw bedrijf 24 uur per dag bereikbaar. Op de momenten dat het jou niet uitkomt wordt de telefoon doorgeschakeld naar iemand van de telefoonservice, zodat jouw klanten alsnog geholpen worden. Je kan de telefoon automatisch laten doorschakelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en niet gestoord wil worden. Je kan de telefoon ook handmatig laten overschakelen, dit kan bijvoorbeeld op momenten dat jij in een vergadering zit en het jou niet goed uitkomt. Daarnaast kan je het ook laten overschakelen als de telefoon drie keer overgaat, zo hoeven de bellers nooit lang te wachten. Klanten kunnen altijd jouw bedrijf bereiken, ondanks dat jij zelf misschien niet kan opnemen.

 

Goedkoper 

Een telefoondienst inschakelen is een stuk goedkoper dan wanneer je zelf een telefoniste inhuurt. Als jij zelf een telefoniste in dienst hebt betaal je diegene namelijk per uur, een externe telefoniste betaal je alleen als er echt gebeld wordt. Wanneer jij een telefoniste als personeel hebt, kan het in sommigen gevallen zo zijn dat diegene soms voor urenlang niets te doen heeft, maar hier betaal je alsnog voor. Hier heb je bij een telefoonservice nooit last van. 

 

Flexibel 

Een telefoonservice biedt jouw bedrijf veel flexibiliteit. Jij kan kiezen op welke momenten jij gebruikt wilt maken van een externe telefoniste. Je hoeft niet altijd gebruik te maken van een telefoonservice, je kan het ook alleen op de momenten doen dat het opnemen van de telefoon jou niet goed uitkomt. Zelfs als je een telefoniste hebt, kan je een telefoonservice inschakelen. Je kan hier bijvoorbeeld gebruik van maken als jouw telefoniste opeens ziek is, of een pauze heeft. Het is dus niet zo dat er een minimaal aantal uren is waarvoor je een telefoonservice moet inschakelen.

Dit zijn drie voordelen van het gebruiken van een telefoonservice. Naast deze drie voordelen, heb je nog een aantal andere voordelen die een rol spelen. Als jij het belangrijk vind dat jouw bedrijf altijd bereikbaar is, dan is het nuttig om een externe telefoniste in te schakelen. Zo hoeven jouw klanten nooit meer lang te wachten als ze jouw bedrijf willen bellen.