Voor veel mensen is het leven vaak een achtbaan die razendsnel over de rails heen dendert. Elke dag weer moeten er verschillende ballen omhoog gehouden worden en in deze drukte wordt dan wel eens vergeten om rust te pakken. Het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen in een burn-out of een overwerkte situatie terecht komen. Het is dan niet eenvoudig om hier weer uit te komen en het normale leven weer op te pakken. In dit geval geldt dan ook dat voorkomen beter is dan genezen en er moet dan ook een balans zijn tussen drukte en rust. Door balans aan te brengen in je leven, heb je niet alleen meer rust in je lichaam, ook je mentale geest zal hier van profiteren. Zijn ook je lichaam en geest in balans, dan kun je in principe heel veel hebben en zal je niet zo snel in een burn-out terecht komen. Ben je benieuwd wat je kunt doen om de balans te behouden in je leven?

Sportief

Voor veel mensen is het van belang om te bewegen en te sporten om de balans in hun lichaam te houden. Dit is ook zeker waar! Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat sporten een positief effect heeft op het voorkomen van een burn-out of een overwerkte situatie. Ook is het de ultieme manier om even alle stress om je heen los te laten en je hoofd even helemaal leeg te maken. Zorg er dan ook voor dat je geen telefoon in je buurt hebt tijdens het sporten, maar je gewoon even compleet kunt overgeven aan het bewegen. Na het sporten heb je vaak weer hernieuwde energie en kun je er weer tegenaan. Sporten zorgt voor de balans tussen lichaam en geest!

Spiritualiteit

Ook spiritualiteit kan zorgen voor een mooie balans in het leven. Zelf heb ik heel veel hulp gehad door te bellen met een paranormale hulplijn. Aan de hand van een mental coach ben ik aan de slag gegaan met mijn valkuilen en stressvolle situaties en met zijn hulp heb ik een hele andere kijk hierop. Waar ik vroeger een stressvolle situatie als enorm eng beschouwde, zie ik het nu al een mooie uitdaging om te leren en verder te groeien. Dit besef heeft er opnieuw voor gezorgd dat ik weer een stuk gebalanceerder in het leven sta. Voor mij is spiritualiteit dan ook een belangrijke schakel binnen mijn leven, ik leer mezelf kennen en ik weet wanneer ik gas kan geven, maar ook wanneer ik even gas terug moet nemen!