Je telefoon heeft er een nodig. Je tablet heeft er een nodig. Je draadloze speaker heeft er nodig. Je draadloze koptelefoon heeft er een nodig. Allemaal hebben ze er een nodig om op te kunnen laden of gegevens op een ander apparaat te zetten.

Een USB kabel.

We kunnen onze technologie dus niet bedenken of gebruiken zonder een USB kabel. Het uiteinde van de USB kabel verschilt natuurlijk per apparaat maar de basis kant welke in de adapter gaat is gelijk. Je hebt sinds een tijdje nu de USB 3.0 welke sneller is dan de USB 2.0 en ook minder energie verbruikt bij het gebruikt. Er is aan het design niks veranderd dus kun je de 2.0 net zo goed op dezelfde poort gebruiken als de 3.0. Dit omdat anders alle apparaten nieuwe poorten moeten gaan ontwerpen en toevoegen aan de producten. Geen prettig nieuwtje zou dat zijn voor de makers.

Niet meer weg te denken.

De USB kabel is niet meer weg te denken uit ons leven. Ik wil niet zeggen dat we er afhankelijk van zijn, maar toch zijn we er afhankelijk van haha. Je telefoon kun je niet opladen zonder, en zonder telefoon..?? Nee, dat zien we zo snel niet gebeuren. Het opladen van je telefoon gebeurd dan ook altijd met een USB kabel. Waar je vroeger een oplaadkabel had waar de kabel al vast zat in de adapter is dat tegenwoordig niet meer zo. vroeger had je dan ook voor elk apparaat wat je had een aparte oplaadkabel met adapter eraan vast bij je. Nu is 1 adapter voldoende want je kunt nu dus een USB kabel kopen met het uiteinde wat op dat specifieke apparaat past. Dat scheelt dus al snel ruimte in je tas of rugtas als je met een telefoon, laptop en tablet op pad gaat die wel eens leeg konden gaan tijdens het buitenshuis zijn. Je USB kabel kun je ook aansluiten op je powerbank waarmee je dan je apparaten kunt opladen zonder stekker en stroom nodig te hebben.

Waar te kopen.

Bij de aankoop van je nieuwe apparaat krijg je natuurlijk een USB kabel geleverd, maar deze gaat geen jaren mee meestal. Een breuk in je kabel doordat hij in je tas ergens achter klem is komen te zitten is snel gebeurd en dan heb je een nieuwe nodig, want zónder wordt een heel lastig verhaal. Online kun je heel makkelijk de juiste USB kabel vinden die je nodig hebt. Zelf ben ik wel fan van onlinekabelshop.nl vanwege het brede assortiment en snelle levering.