We moeten gezond eten, dat wordt ons dag in en dag uit verteld vanaf een jonge leeftijd. Ik denk dat er niemand is in dit land die nog nooit van De Schijf van Vijf heeft gehoord. Maar waar we niet zoveel over horen, is drinken. Genoeg groente en fruit ja, maar genoeg water? Nee, dat hoor je nooit. En dat terwijl het enorm belangrijk is en heel veel voor je doet. Zeker nu we de koudere tijd ingaan, drinken we minder. Laten we daar verandering in brengen. In deze blog vertel ik je over de voordelen van water. Lees je mee?

Minder, minder, minder

Water brengt je een hoop. Maar het zorgt ook dat je minder hebt van het één en ander. Zo vermindert het je vermoeidheid! En daarnaast zorgt het er ook voor dat je bloeddruk wordt verlaagd. Water werkt ook als een soort spoeling. Door voldoende water te drinken kan je lichaam namelijk beter gifstoffen afvoeren.

Meer, meer, meer

Dat zijn al drie hele goede kwaliteiten. Maar daarnaast geeft genoeg water je dus ook wat voordelen. Omdat je minder vermoeid bent, heb je meer energie en dat zorgt er ook voor dat we ons beter kunnen concentreren. Die concentratie is dan ook weer goed voor onze motivatie en zo verhoogt voldoende water ook onze productiviteit. Het stimuleert je brein!

Goed gevuld

Vaak als we te weinig drinken, hebben we een leeg gevoel. Dat gevoel kan worden ervaren als honger maar vaak hebben we dorst. Als je voor je gaat snacken een groot glas water drinkt, kom je er vaak achter dat je helemaal niet zo’n trek had. Dit zorgt ervoor dat genoeg drinken ook bijdraagt aan de juiste calorie inname op een dag en de verwerking hiervan. Je lichaam heeft voldoende vocht om dit soort processen normaal en ook soepel te laten draaien.

Hier, daar, overal!

Het mooie aan het land waar wij in wonen, is dat er overal water is. Het is het meest simpele drankje en je kan het overal krijgen. In een flesje of uit de kraan. In principe is uit de kraan beter omdat er dan geen verpakkingen aan te pas komen. Koop een eigen gepersonaliseerde waterfles en je hebt geen behoefte meer aan al dat plastic. Jij hebt je eigen fles van Flaske die je iedere dag opnieuw kan gebruiken. Zo kan je hem ’s ochtends vullen en ook bijhouden of je wel genoeg drinkt op een dag, hartstikke handig!