Mijn liefde voor schoenen is erg groot. Ik schaam me dan ook een beetje over hoeveel paar schoenen ik in mijn kast heb staan. Ondanks dat ik zoveel soorten schoenen heb, zijn er een aantal die ik het meest draag en niet zou kunnen missen in mijn garderobe. Er zijn drie soorten schoenen die je als basis in je kast moet hebben staan. In deze blog zet ik deze soorten voor jou op een rijtje. 

Comfortabele sneakers

Hoogstwaarschijnlijk heb jij deze soort schoenen al wel in je kast staan: Sneakers. Deze sportieve soort schoen is prettig voor alledaagse activiteiten en bijna iedereen heeft wel minstens een paar sneakers in zijn kast. Of je nou gewoon boodschappen gaat doen of een rondje gaat rennen, deze soort schoen is hier perfect voor. Het leuke aan sneakers vind ik dat er enorm veel verschillende soorten zijn. Er is dus voor ieder wel wat wils in de stijl die bij jou past. Zo kun je kiezen voor een neonroze sportmodel of juist voor hele simpele witte tennisschoenen. Belangrijk bij het kiezen van sneakers is dat ze comfortabel zijn en van goede kwaliteit zijn. Lange wandelingen maken op sneakers met een te dunne zool kan erg slecht zijn voor je voeten en knieën. Let hier dus goed op bij het kopen van deze schoenen. 

Nette pumps

Hoewel sneakers heerlijk comfortabel zijn, zijn ze niet gepast voor elke situatie. Voor iets nettere gelegenheden is het belangrijk dat je mooie schoenen zoals pumps in je kast hebt staan. Zelf ben ik niet een ster in lopen op hakken, maar met de juiste schoen kom je een heel eind. Mijn favoriete paar pumps is van het merk Peter Kaiser die ik op de website van Van Arendonk heb gekocht. Het zijn huidskleurige pumps met een blokhak. Een blokhak is een iets dikkere hak van een paar centimeter breed. Omdat het geen hele dunne hakken zijn, loopt dit veel makkelijker. Let bij het uitkiezen van pumps dus goed op hoe lekker ze lopen. Als je bijvoorbeeld een hele werkdag wil volhouden op deze hakken, is het belangrijk dat je er lang en makkelijk op kunt open. 

Zwarte laarsjes

Soms heb je van die gelegenheden waarbij sneakers net te casual zijn, maar hakken weer te opgedirkt. Voor dit soort situaties zijn zwarte laarsjes de perfecte oplossing. Zwarte laarsjes zijn nog zo’n soort voorbeeld van schoenen die sowieso onderdeel moeten zijn van je garderobe. Zwarte laarsjes zijn gepast voor vele situaties en zijn bovendien ook in veel verschillende soorten en stijlen te krijgen. Zo kun je kiezen voor een net lakleren model of juist voor stoere kistjes. Afhankelijk van de setting waarin je deze schoenen het meest gaat dragen, kun je een stijl kiezen die bij hierbij past.