Er zijn een aantal producten waarvan je altijd een goede kwaliteit moet kiezen. Zo is mij bijvoorbeeld altijd geleerd om een goede winterjas te kopen. Deze kost misschien veel geld, maar het is ontzettend belangrijk om warm aangekleed te zijn in de winter. Hetzelfde geld voor een bed. Het kopen van een goedkoop bed is simpelweg slecht voor je gezondheid. Vaak maken mensen de keuze voor een goed matras, maar worden de lattenbodems achterwegen gelaten. Maar het is ontzettend belangrijk om een passend model te hebben dat past bij uw slaaphouding. Daarom wil ik het vandaag hebben over lattenbodems en waarom de lattenbodems zo belangrijk voor een goede en gezonde nachtrust.

 

De lattenbodems

De lattenbodems bestaan al honderden jaren en vormen de basis van een goede nachtrust. De lattenbodems veren mee met het matras en bieden stevigheid. Dus in jouw keuze voor een lattenbodem is het allereerst belangrijk om na te denken over de juiste combinatie van stevigheid en flexibiliteit. Hoge kwaliteit lattenbodems zijn afzonderlijk van elkaar te verstellen. Dat betekent dat je dus meer stevigheid kan aanbieden op specifieke plekken, bijvoorbeeld als de rug iets meer ondersteuning nodig heeft dan normaal. Je kan dan de lattenbodems precies afstellen naar jouw wens. Vaak hebben mensen een aparte slaaphouding waardoor ze soms met pijn wakker kunnen worden. Door scheef te liggen kan je bijvoorbeeld meer druk geven op je heup, nek, of schouders. Door de lattenbodems aan te passen kan zorgen voor de juiste tegendruk voor een betere nachtrust. Ik heb persoonlijk veel behoefte aan een stevige lattenbodem. Doordat ik veel beweeg in mijn slaap kan ik soms in rare posities gaan liggen. Ik gebruik stevige lattenbodems met extra ondersteuning in mijn onderrug om te zorgen voor de juiste tegendruk.

 

Het matras

Natuurlijk moet ook nog iets over het matras worden gezegd. Ook het matras moet aansluiten bij jouw slaapwensen. In combinatie met lattenbodems zijn schuimmatrassen of latexmatrassen de beste optie. Een matras met te veel vering is minder geschikt omdat de kracht van de vering afneemt op plekken waar geen latten liggen. Daar hebben deze andere matrassen geen last van, die blijven altijd tegendruk geven. Zorg dus zelf voor de juiste combinatie van lattenbodems en matrassen in uw huishouden. U ziet dat niet alleen de keuze voor een matras belangrijk is. De lattenbodems verdienen ook wat aandacht. Hopelijk bent u nu bekender met het belang van de lattenbodems en heeft u straks een betere nachtrust.