Er zijn ontzettend veel verschillende soorten planten. Het verschilt per persoon en per plek wat de beste keuze is. Zo heb je hele grote planten, maar ook wat kleinere planten. Daarnaast heb je planten die maar een beperkte hoeveelheid zon kunnen waarderen, maar je hebt ook planten die net als mensen echt alleen maar willen genieten van de zon. 

Geen groene vingers, toch een echte plant!

Als je moeite hebt met planten in leven houden, zijn er ook heel veel opties waar je helemaal geen groene vingers voor nodig hebt. Deze planten kun je al heel makkelijk levend houden. Een klein beetje water op zijn tijd is dan al voldoende. Als je hiervoor kiest heb je wel de voordelen van een echte plant, maar niet de nadelen. Jij kunt dan zelfs een echte plant in leven houden. Een voorbeeld van zo’n plant voor de mensen zonder groene vingers onder ons is de strelitzia reginae.

Weinig zon, maar wel de perfecte plek voor een plant

Wanneer je nog een lege hoek hebt in je huis of op kantoor en deze graag wilt opvullen met een plant, dan kan dit altijd! Het maakt niet uit of de hoek nou juist vol met zon zit of juist helemaal geen zon biedt. Er is voor iedere situatie wel een geschikte plant. Als er een hoek is die echt opvulling nodig heeft van een plant maar waar vooral schaduw is, dan kun je daar bijvoorbeeld de monstera plant neerzetten. Deze heeft de zon niet nodig om te overleven en doet dat al gemakkelijk zelf.

Een beetje hulp voor een goede gezondheid

Als je wel wat hulp kunt gebruiken voor een betere gezondheid kan een luchtzuiverende plant een heel goed idee zijn. Deze worden vooral veel geplaatst in kantoren. Iedere plant zorgt er al voor dat er meer zuurstof is een ruimte, maar als je dat extraatje van een betere luchtkwaliteit wel kan gebruiken dan is zo'n plant ideaal. Dat ziet er toch wel een stuk gezelliger uit dan veel van die apparaten die dat ook zouden kunnen doen.

Eigenlijk niet veel ruimte voor een plant

Stel dat je nou eigenlijk vindt dat je niet genoeg ruimte hebt voor een plant, dan zou je ook kunnen kiezen voor een kleine plant. Planten voegen veel toe aan een goede sfeer, daarom is het altijd goed om er eentje in je kamer te zetten. Of dit nou je woonkamer of je werkkamer is, er is altijd wel plek voor een plant al is het maar een hele kleine.