Het leasen van auto’s is iets wat steeds vaker gedaan wordt. Niet alleen door particulieren, maar ook zeker door ondernemers. Zo kan een ondernemer niet alleen voor zichzelf een auto leasen, maar ook voor zijn of haar personeel. Zakelijk leasen heeft veel voordelen. Wanneer jij ondernemer bent, en nog niet zo thuis bent in de leasewereld, is misschien nu het moment aangebroken om eens op zoek te gaan naar een leasemaatschappij. Er zijn verschillende leasemaatschappijen waar je als ondernemer terecht kunt voor het zakelijk leasen van verschillende voertuigen. Echter is het wel belangrijk om op zoek te gaan naar een leasemaatschappij die bij jou als ondernemer past. Niet iedere leasemaatschappij beschikt namelijk over dezelfde visie. Wanneer jij als ondernemer redelijk recht door zee bent en graag op voorhand wilt weten waar je aan toe bent, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een leasemaatschappij die bij deze visie aansluit.

De visie van een leasemaatschappij

De ene leasemaatschappij is de andere niet. Dit maakt dat de ene leasemaatschappij ook meer ‘kleine lettertjes’ in het leasecontract heeft staan dan de andere leasemaatschappij. Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat je jezelf niet laat misleiden. Het zakelijk leasen van een auto kan aantrekkelijk zijn, mits je dit onder de juiste voorwaarden doet. Het is immers wel belangrijk dat jij als ondernemer de voordelen van het zakelijk leasen ondervindt. Voordat je daadwerkelijk een leasecontract aangaat bij een leasemaatschappij, is het dus belangrijk dat je jezelf goed laat informeren. Wanneer je jezelf laat informeren over zakelijk leasen, zal je tot de ontdekking komen dat er verschillende leasevormen zijn waaruit je kunt kiezen. Het is goed om deze opties tegen elkaar af te wegen en daarbij de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt. Misschien is het voor jou als ondernemer beter om een elektrische auto te leasen, terwijl de andere ondernemer meer gebaat is bij het leasen van een occasion.

Het leasen van een occasion

Niet alleen privé kun je een occasion leasen. Dit kun je ook zakelijk doen. Niet iedere ondernemer beschikt immers over voldoende kapitaal om vanuit het eigen vermogen een goede bedrijfsauto aan te schaffen. Daarnaast is het zeker voor startende ondernemers vaak voordelig om een occasion te leasen. Je kunt in een goede, mooie auto rondrijden, maar op het moment dat je niet de gewenste bedrijfsresultaten behaalt, is het vaak mogelijk om het leasecontract te ontbinden. Hierdoor hoef je de vaak hoge kosten zoals een autoverzekering en wegenbelasting niet langer meer te betalen. Ook wanneer je onderneming failliet verklaard wordt kan dit voordelen hebben. Op een leaseauto kan ook niet zomaar beslag gelegd worden. Dit omdat de leaseauto vaak het eigendom blijft van de leasemaatschappij. Ook voor het leasen van een elektrische auto, kun je informatie opvragen bij een leasemaatschappij. Sommige ondernemingen kunnen zelfs een bepaalde vorm van subsidie krijgen op het moment dat zij kiezen voor het leasen van een elektrische auto. Wanneer jij als ondernemer op zoek bent naar een nieuwe bedrijfsauto, is het goed om jezelf eens te verdiepen in de verschillende leasevormen.