Heb je onlangs een motor gekocht, of ben je je aan het oriënteren? Misschien heb je al eens gehoord van een motorverzekering met winterstop. Maar wat is een winterstop nou eigenlijk precies? Lees hier wat het is en wat de voordelen en nadelen ervan zijn.  

Gebruik je je motor niet in de winter? 

In de winter kan je nog wel eens last hebben van mist, gladheid en regen. Als je dan met een motor gaat rijden is er kans op gevaarlijke omstandigheden op de weg. Ook kou kan voor motorrijders een reden zijn om in de winter de motor even binnen te laten staan.  Helaas kent Nederland vaak slechte temperaturen en neerslag in de winter. Voordeel daarvan is dat je dan gebruik kunt maken van een winterstop in je verzekering. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk online motorverzekering afsluiten. De winterstop is bedacht met de gedachte dat er in de winter maar amper wordt gereden op een motor terwijl je dan wel beschikt over een motordekking waar je voor betaalt.  

Voordelen van een winterstop 

Rijd je dus in de winter niet op je motor en heb je een Motorverzekering die meer dan allleen WA is, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een winterstop. Met deze korting krijg je korting op de premie van je verzekering.  De winterstop loopt meestal van 15 december tot 1 maart of van 1 december tot 1 maart, afhankelijk van bij welke verzekeraar je de verzekering hebt afgesloten.  

Tijdens de winterstop blijft de WA en diefstaldekking van toepassing, alleen de schade die is ontstaan doordat je bent gaan rijden is niet gedekt. Je kunt tussentijds de winterstop nog wel wijzigen alleen dan moet je er rekening mee houden dat de korting die je ontvangen hebt, terugbetaald moet worden. Dit kan oplopen tot ongeveer 10 tot 15 procent van je premie die je jaarlijks betaald.  

Nadelen van de winterstop 

Als het tijdens de winterstopperiode een mooie zonnige dag is, dan heb je een beperkte verzekering. De eigen veroorzaakte schulden worden namelijk niet verzekerd.  Op het moment dat je gebruik maakt van de winterstop zet je de verzekering tijdelijk stop. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om op een mooie dag een dag verzekering af te sluiten, maar deze komt vaak duur uit.  

Motorverzekering vergelijken 

Om de geschikte motorverzekering te vinden kun je online gemakkelijk een motorverzekering vergelijken.  Door je motorverzekering goed te vergelijken kun je de meest geschikte premie vinden voor jouw motorverzekering. Voor elke motorrijder en ieder merk is er natuurlijk een andere behoefte.