Het is voor veel Nederlanders erg fijn om gebruik te kunnen maken van een auto. Als je bijvoorbeeld op een vrij grote afstand van je werkplek woont, kan een auto ervoor zorgen dat je toch iedere dag op je werk kunt komen. Mensen die behoefte hebben aan een auto, hebben verschillende mogelijkheden. Sommige mensen kiezen ervoor om een auto te kopen en anderen om een auto te delen. 

Een auto delen

Mensen die op een grote afstand van hun werk wonen of een andere reden hebben waardoor zij behoefte hebben aan een auto kunnen veel profijt hebben aan een gedeelde auto. Je kunt hiervoor simpelweg een abonnement afsluiten bij Greenwheels. Dit is een bedrijf dat gedeelde auto’s aanbiedt in steden en dorpen in Nederland. Als je een abonnement hebt, is het mogelijk om op verschillende punten in heel Nederland verspreidt een auto mee te nemen. Je kunt deze auto gebruiken totdat je hem niet meer nodig hebt en dan laat je hem simpelweg achter op een ander punt. Zo weet je zeker dat je altijd van A naar B kunt komen, maar is het niet nodig om een eigen auto te kopen. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor mensen ervoor kiezen om een abonnement te nemen op Greenwheels en geen eigen auto te kopen of leasen. 

Voor iedereen beschikbaar

Het kan erg fijn zijn om gebruik te maken van het aanbod van Greenwheels. Vooral voor mensen die in steden wonen is dit fijn aangezien er dan altijd een punt in de buurt is waar je een auto mee kunt nemen. Het mooiste van Greenwheels is het feit dat het voor iedereen beschikbaar is. Natuurlijk is het verplicht om een rijbewijs te hebben en te betalen voor je abonnement, maar dat zijn dan ook de enige voorwaarden. Dat komt doordat Greenwheels streeft naar een netwerk van gedeelde auto’s waarin een auto voor iedereen beschikbaar is. Door hieraan mee te doen heb je eigenlijk alle voordelen van het hebben van een eigen auto, maar je vermijdt hiermee een hoop kosten en ongemakken. 

Ideaal voor mensen in de stad

Als je in de stad woont en een eigen auto hebt, is de kans groot dat het vinden van een parkeerplek iedere dag weer een uitdaging is. Daarom is het voor mensen uit Rotterdam bijvoorbeeld ideaal om aan car sharing Rotterdam te doen. Je maakt dan deel uit van de hype autodelen waardoor je nooit zelf op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplek. Bovendien vallen de kosten van een abbonement reuze mee.