In Nederland is motorrijden behoorlijk populair. Er zijn namelijk veel mensen die het heerlijk vinden om op hun eigen motor te rijden. Sommige mensen doen dit puur als hobby, maar er zijn ook mensen die dagelijks op een motor naar hun werk gaan. Waar je de motor ook voor gebruikt, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Er zijn namelijk veel situaties waarin het hebben van een verzekering ontzettend goed van pas komt en bovendien is het verplicht.

Vergeet de verzekering niet

Veel mensen die een motor aanschaffen willen hier het liefst zo snel mogelijk op wegrijden. Toch is het niet verstandig om dit te doen. Je moet er namelijk eerst voor zorgen dat je goed verzekerd bent zodat je in ieder geval niet opdraait voor de schade wanneer er een ongeluk gebeurt. De kans dat je voor bepaalde schade moet betalen is altijd aanwezig. Of je bepaalde schade uit je eigen zak moet betalen is vooral afhankelijk van de situatie waarin het ongeluk gebeurt en wat voor verzekering je hebt. In Nederland is het verplicht om verzekerd te zijn als je de weg op gaat en daarom is het sowieso niet slim om zonder verzekering te rijden. Je kunt namelijk een flinke boete krijgen voor het rijden op een motor die niet verzekerd is.

Verschillende soorten motorverzekeringen

Als eigenaar van een motor kun je kiezen uit verschillende verzekeringen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een WA-verzekering af te sluiten voor je motor. Dat is de goedkoopste verzekering die je af kunt sluiten. Uiteraard is het dan zeer fijn dat de premie relatief laag is, maar er wordt ook minder schade gedekt als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt. Bij een WA-verzekering wordt namelijk alleen de schade die jij aanricht op andermans voertuig gedekt. Het is ook mogelijk om een verzekering die meer schade dekt af te sluiten, maar de premie is dan wel hoger. De duurst mogelijke verzekering voor een motor is de all-risk verzekering. Dit houdt in dat je voor nagenoeg alle schade aan je motor verzekerd bent. 

Een zakelijke motorverzekering afsluiten

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kan dit je veel voordeel opleveren bij het afsluiten van een verzekering. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om minder premie te betalen wanneer je een zakelijke motorverzekering afsluit. Dat komt doordat je als ondernemer alle BTW die je over de verzekering betaalt terug kunt vragen. Om profijt te hebben van het afsluiten van een zakelijke motorverzekering moet je wel een motor op naam van je bedrijf kopen. Als je dit niet doet, is het ook niet mogelijk om een zakelijke motorverzekering af te sluiten.