Heel Nederland is moe van de corona crisis en de bijbehorende maatregelen. We hebben het afgelopen jaar meer binnen gezeten dan ooit tevoren. Gelukkig is er nu licht aan het einde van de tunnel. Met de vaccinaties is er goede hoop dat er in de komende zomer weer meer mogelijk zal zijn. Maar waarschijnlijk moeten we het wel nog twee of drie maanden volhouden. Toch zijn deze laatste maanden van de lockdown ook nog een goede kans om iets nieuws te leren. Menig Nederlander heeft de lockdown als kans gebruikt om een nieuwe vaardigheid te leren en een hobby te beginnen. In dit artikel bespreken we de leukste vaardigheden om nog te leren voordat de lockdown eindigt. 

Instrument leren spelen

Veel mensen roepen eigenlijk permanent dat ze gitaar of piano willen leren spelen maar beginnen er nooit aan. Of ze beginnen eraan en stoppen na een week alweer. Toch is het nog nooit zo gemakkelijke geweest om gitaar te leren spelen. Sinds de opkomst van YouTube en het internet in het algemeen is het ontzettend makkelijk om gitaar te leren spelen. Je kunt oneindig veel video’s vinden waar in detail wordt uitgelegd hoe je een specifiek liedje moet spelen. De truc bij gitaar leren spelen, en ook bij andere instrumenten, is om dagelijks eventjes te oefenen. Met slechts 20 minuten per dag maak je al snel veel vooruitgang.

Maak dingen

De lockdown is ook een fantastische tijd voor DIY-hobby’s. Je kunt van alles gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, of het maken van sieraden. Iets wat momenteel steeds populairder wordt is Resin art met Epoxy. Epoxy heeft ontzettend veel creatieve toepassingen.

Speel online videogames

Het spelen van videogames krijgt soms negatieve berichtgeving. Maar gamen kan ook ontzettend gezond zijn. Zeker op dit moment waar veel mensen sociale contacten missen, is het een goed idee om deze sociale contacten online te hebben. Kies een leuke videogame samen met je vriendengroep en ga deze in de avond online spelen met elkaar. Je kunt tijdens het spelen op een call gaan en gezellig kletsen. 

Leer écht koken

Het is gemakkelijk om tijdens de lockdown vaker eten thuis te laten bezorgen en veel mensen zijn dan ook ongezonder gaan eten. Juist nu is het een goed moment om écht lekker te leren koken. Een aantal Nederlandse topchefs zijn de online streaming service Cheflix begonnen waar ze je leren om fantastische en hoogwaardige gerechten te maken.