Als je tegenwoordig succesvol wilt ondernemen, kan een goedwerkende site niet ontbreken. Steeds meer bedrijven investeren hier veel geld in en behalen daardoor een hogere omzet. Om daadwerkelijk tot een hogere omzet te komen, is het van belang dat de site vindbaar is. Voor de vindbaarheid van de site zijn er een aantal zaken van belang. Een van de onderdelen is de SEO van de website. Het andere onderdeel dat erg belangrijk is, is de linkbuilding.

Wat houdt linkbuilding in?

De oprichters van Google moesten bij de oprichting een manier verzinnen om te bepalen welke site bovenaan kwam te staan. Hetgeen dat zij een belangrijke rol hebben laten spelen in de rangorde is linkbuilding. Om het eenvoudiger uit te leggen pakken we het voorbeeld van een schoolverslag erbij. Wanneer je een verslag maakt en de gegevens van bepaalde sites gebruikt, zet je de 'bronnen' in de bronvermelding. Bij externe linkbuilding werkt dit ongeveer hetzelfde. Zo wordt er een artikel geplaatst op een site waarbij er een link wordt verwerkt van de site die hoger in Google moeten komen te staan. Google gebruikt vervolgens crawlers om te kijken wie er bovenaan hoort te staan. Als je er veel pagina's zijn die naar een specifieke pagina linken, dan zien de systemen van Google dit als indicatie dat er nuttige informatie op die site staat. Hierdoor komt de desbetreffende pagina hoog in Google.

Verschil externe en interne linkbuilding

Linkbuilding advies kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Bij linkbuilding is er een onderscheid te maken tussen interne en externe linkbuilding. Interne linkbuilding gaat om hoe de pagina's op een site naar elkaar linken. Door dit op een efficiënte manier te doen, scoor je hogere posities in Google. Naast interne linbuilding heb je ook externe linkbuilding/backlinks.

Wat is een backlink? Een backlink is een linkje van een externe site die linkt naar een pagina van jou. Om hoog in Google te komen is het van groot belang dat je zorgt voor voldoende backlinks. Om aan backlinks te komen kun je verschillende strategieën toepassen. De meestgebruikte methode is het inschakelen van een online marketing bureau. Zij beschikken namelijk over een netwerk met vele sites die naar jouw belangrijke pagina's kunnen linken.

Content backlinks werken het beste

Om een zichtbaar resultaat in Google te krijgen, is het belangrijk dat je zorgt voor content backlinks. Content backlinks zijn over het algemeen iets duurder maar ook stukken belangrijker. Hierbij wordt er een artikel geschreven waarin vervolgens linkjes worden verwerkt. Dit artikel wordt geplaatst op een site met goede scores. Het resultaat hiervan is een stijging in de resultaten van Google.