Ik kan het maar meteen toegeven als vrouw: Een BH kopen vind ik erg lastig. Niet omdat ik niet weet wat ik wil, nee dat niet. Maar omdat hij natuurlijk ook nog goed moet passen, echt functioneel moet zijn. Kijk, leuke, trendy Bh’s zijn er meer dan genoeg. Met plezier scrol ik langs alle leuke setjes als ik online wat uit ga zoeken. Ik stel me al helemaal voor hoe het staat en waaronder ik de BH ga dragen. En nu met de nieuwe modetrend dat je af en toe wel wat mag laten zien, is het helemaal goed kijken wat je mooi vindt. Nee, met dat gedeelte van een BH kopen heb ik geen moeite. Maar het is het passen waar ik een beetje op vastloop. Waar moet ik eigenlijk precies op letten? Hoe weet ik dat een BH me goed past? Nou, ik heb het even voor je opgezocht en hieronder wat handige tips.

BH kopen: hier let je op!

De eerste tip: je moet hem echt altijd passen. Dus doe dat meteen als je hem in huis hebt zodat je hem ook nog terug kan sturen. In een winkel is dat passen niet altijd leuk, maar dat is echt de enige manier om erachter te komen of deze grote maten BH geschikt voor jou is. Je cupmaat is niet zo stabiel als je wellicht denkt. Het schijnt dat wij vrouwen zo’n zes keer in ons leven van cupmaat veranderen. Een zwangerschap, afvallen, sporten, het beïnvloedt je cupmaat allemaal. Dat geldt ook voor je menstruatie. Je houdt dan meer vocht vast. Koop in deze periodes geen BH. Let op je omvangmaat die achter de cupmaat staat. Je kunt altijd beter een omvangmaat nemen die iets kleiner is dan je eigenlijke maat omdat de stof vaak uitrekt. Pas de BH altijd op het ruimste standje van de drie sluitingen die hij meestal heeft. Als de stof dan uitrekt kun je de andere sluitingen nog gebruiken.

Aanschaffen maar

Weet je zeker dat je echt steun hebt aan je BH en dat hij lekker zit? Nou, dan kun je hem gerust aanschaffen natuurlijk. Mits je hem ook mooi vindt want nadat je zeker weet dat hij past, is het ook nog tijd voor een beoordeling op modegebied. Ga je hem echt dragen? Past hij bij wat je verder aan wilt doen? Vind je hem gewoon leuk? Is het antwoord ja? Dan ga je de BH kopen en lekker genieten van je aanschaf. Dus houd de tips in de gaten en veel koopplezier!