We kennen allemaal de uitdrukking dat kleding de man maakt. Natuurlijk is dat waar maar kleding maakt de vrouw is evengoed een uitdrukking die er mag zijn. Of je nu man of vrouw bent, in deze tijd bepaalt hoe je er uit ziet een groot deel van de beeldvorming die men van je heeft. Naast kleding zijn sieraden, schoenen, je haar en make-up ook modegevoelige items. Ook al kunnen we momenteel niet uit eten, naar de bioscoop of een avondje uit, er verzorgd uitzien is juist nu in deze tijd belangrijk. Als je kleding naar je zin draagt, je haar en make-up goed zit en je mooie sieraden om hebt dan bepaalt dat voor veel mensen al een groot deel van hun gevoel voor die dag. De modetrends blijven ieder seizoen weer voor bij komen en veel vrouwen maken daar dankbaar gebruik van om hun garderobe weer aan te vullen met de nieuwste trends.

Schoenen

In het modebeeld nemen schoenen een belangrijke plaats in. Herenschoenen nemen in populariteit toe maar met name de damesschoenen kunnen zich in een enorme populariteit verheugen. Vele soorten, maten en merken. Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends en modellen beschikbaar. Naast de vele dames en herenschoenen zijn ook de laarzen nog steeds populair. Enkellaarsjes zijn op dit moment veel gezien in het straatbeeld. Maar ook de zwarte pumps komen nog veelvuldig langs. Zwarte pumps zijn een klassieker waar je nog steeds mee gezien wilt worden. Een tijdloze schoen die iedere vrouw wel aan haar voeten wil hebben. Of je nu klein bent of groot, trendy of klassiek op zwarte pumps zal ieder vrouw zich thuis voelen. Op www.vamos-schoenen.nl kan je een ruim assortiment vinden.

Hoe ziet het modebeeld er de komende jaren uit?

De huidige coronacrisis heeft een grote impact op de mode-industrie, waardoor modehuizen genoodzaakt zijn het traditionele systeem te heroverwegen. Een grote groep ontwerpers pleit voor verandering van de traditionele modekalender terwijl anderen vast willen blijven houden aan traditie. Zal de modewereld afstand doen van de huidige, verwarrende mode-cyclus en ruimte maken voor twee hoofdcollecties per jaar? Juist nu is het de tijd om alles eens te heroverwegen en het voor zowel de modehuizen als ook de winkeliers acceptabel te houden voor de toekomstige jaren. De modewereld zal sowieso veranderen door de verduurzaming die het modebeeld steeds meer zal gaan bepalen. We zullen zien hoe het zich gaat ontwikkelen maar vast staat dat de mode altijd het straatbeeld zal blijven bepalen.