Een douchewand van glas of een glazen douchewand met deur, is tegenwoordig een onderdeel van je badkamer wat een moderne sfeer zou moeten geven. Er zijn veel verschillende soorten douchewanden van glas, in allerlei soorten en maten. Of je nou van vintage, modern of retro houdt, voor iedereen is er een glazen douche die bij hem of haar past. Je vraagt je zeker af waarom een glazen douche nou zo goed is. In dit artikel lees je waarom een douchewand van glas laten plaatsen, mooi en handig is.

Een glazen douchewand, scheelt een hoop gedoe

Stel je voor, je bent na een lange en winterse werkdag, lekker en ontspannen aan het douchen. Na enige tijd besluit om er maar weer mee op te houden voor die dag en draait de kraan uit. Een ontzettende koude lucht, wat net een Noordpool-wind lijkt te zijn, komt je tegemoet en je opgewarmde lichaam wordt weer helemaal koud. Je kan niet wachten om, wanneer je je kleding hebt aangedaan, snel onder een dekentje te kruipen. Helaas…. Net wanneer je eindelijk bent aangekleed, kijk je om en al het water wat je hebt gebruikt, lijkt overal op gekomen te zijn, behalve op jezelf. Werkelijk alles is nat. Dat moet je eerst droogmaken. Je doet je sokken weer uit om vervolgens in een plasje water te stappen om de vloerwisser te kunnen pakken. Nadat je eindelijk klaar bent, denk je bij jezelf dat je haast alweer wel kan gaan douchen door al dat schoonmaak werk. Wat een gedoe!

Waar een douchewand plaatsen goed voor is

Het is dus echt tijd voor een douchewand. Een douchewand met deur zorgt er voor dat de warmte bij je blijft en niet ontsnapt terwijl je doucht. Als deze warmte weggaat, kan het erg koud voelen als je onder de douche weggaat. Dit kun je dus voorkomen met een douchewand. Ook voorkom je dat al het water overal terecht komt terwijl je aan het douchen bent. Wanneer je een douchewand hebt, blijft, net zoals de warmte, ook het water tussen de glazen wanden. Een douchewand kan je laten plaatsen of zelf kopen bij een winkel en het vervolgens zelf plaatsen

Waarom een douchewand van glas?

Ten eerste is een douchewand van glas veiliger dan vaak wordt gedacht. Dit komt doordat de wanden van gehard veiligheidsglas wordt gemaakt. Hoe dikker hoe veiliger, is wel iets dat je moet onthouden. Glazen douchewanden hebben vaak een speciale afwerking gehad. Deze afwerking zorgt er voor dat kalk en viezigheid zich niet hecht aan het glas zelf. Dit betekent dat een douchewand van glas super makkelijk is om schoon te maken en dus ook hygiënisch is. Daarnaast is een douchewand van glas ideaal om in je huis te plaatsen. Wanneer je een beetje handig bent, kun je dit prima zelf doen.

Tot slot mogen we niet vergeten dat een glazen douchewand veel ruimer oogt, dan bijvoorbeeld een douchewand van steen. Dit komt doordat je door glas heen kan kijken, waardoor je badkamer minder vol lijkt. Glazen douchewanden zijn er in allerlei soorten en maten, zodat er ook iets bijzit wat jou aanspreekt. Neem maar eens een kijkje.