Niets is vervelender dan dat het heel de dag van dat vieze regenachtige rotweer is. Ik ken niemand die daar vrolijk van wordt. Als je niet uitkijkt, ben je heel de dag somber op zo’n dag. Uit ervaring weet ik inmiddels dat je op deze dagen juist moet zorgen dat je vrolijk bent en blijft. Je kleding kan daar een grote rol bij spelen. Door kleren aan te doen waar je je goed in voelt en die vrolijkheid uitstralen, kun je de dag van jezelf en anderen maken. Het is wel de truc om kleding te dragen dat tegen een stootje kan. Wanneer je heel de dag als een verzopen kat op kantoor moet zitten, word je ook niet vrolijk.

Daarom ben ik gaan shoppen. Ik heb een speciaal outfit samengesteld dat ik aan ga doen als het weer eens ouderwets Hollands rotweer is. Om te beginnen heb ik een paar BALR schoenen gekocht. Ik ben echt fan van dit merk. Het is vooral zo leuk om zo’n internationaal merk dat uit Nederland afkomstig is te dragen. Waarschijnlijk weet je wel dat BALR is opgericht door oud-voetballer Demy de Zeeuw. Gregory van der Wiel en Eljero Elia, ook al oud-voetballers, hebben er ook mee te maken gehad. Dit heeft natuurlijk wel geholpen bij het uitdragen van het merk. Toch blijft het bijzonder hoe snel dit kledingmerk furore heeft gemaakt in de wereld.

Goede jas is levensbelangrijk

Na de aankoop van mijn schoenen ben ik direct op zoek gegaan naar de juiste jas. Ik geloof er namelijk heilig in dat op een regenachtige dag de schoenen en de jas essentieel zijn. De jas moet je goed beschermen tegen de regen en je schoenen mogen absoluut geen water doorlaten, anders zit je heel de dag met natte stinksokken. Om die reden heb ik een Superdy jas heren gekocht. Natuurlijk is het grappig dat Superdry ‘superdroog’ betekent, iets wat je wel wil tijdens een regenachtige dag. Maar daarnaast biedt dit merk kwalitatief ook echt super goede jassen. Zo bieden ze je wat ze beloven: super droogte!

Zo heb ik met de juiste schoenen en de juiste jas de perfecte kleren voor een regenachtige dag. Natuurlijk kun je er nog voor kiezen om speciale broek aan te trekken, maar deze zitten nooit zo lekker. Het is dan beter om een goede paraplu aan te schaffen en te hopen dat je broek het droog houdt. Toch is het niet echt een ramp als dit wel gebeurt, een broek droogt namelijk relatief een stuk sneller dan bijvoorbeeld een shirt of je voeten.