IR panelen zijn de nieuwe manier om te verwarmen net zoals de zon. Dat kan door middel van verwarming met infrarood oftewel infrarood panelen. U heeft hier een aantal IR panelen voor nodig. De IR panelen zijn energie efficiënt, omdat ze perfect regelbaar zijn. IR panelen zijn 100% veilig. Maar wat is nou IR verwarming en wat komt hier allemaal bij kijken? Daar leest u meer over in deze blog. 

Wat is IR verwarming?

IR verwarming is een korte benaming voor infrarood verwarming. Deze vorm van verwarming vindt plaats door middel van elektrische panelen. Als u uw hele huis wilt verwarmen, is dat met infrarood zeer geschikt. Net als de zon straalt deze IR panelen warmte uit. Deze worden vervolgens voor het grootste deel opgevangen door de mensen.

Verwarmde objecten slaan warmte tot drie keer langer op dan lucht. Daarna geven deze objecten de warmte op hun beurt weer af aan de ruimte. Het verschil tussen IR verwarming en traditionele verwarming is daardoor erg groot. U kan Infrarood panelen gemakkelijk online bestellen. Het wordt snel en professioneel geleverd.

Vernieuwde straling

Met de installatie van een Nano infrarood panelen, kunt u behoorlijk besparen op de energiekosten. Wie wil dat niet? Nano infrarood verwarming verbruikt namelijk veel minder energie dan de traditionele elektrische verwarming. Een infrarood verwarming is onder andere snel warm en gezond voor iedereen. Het is ook nog eens energiezuinig in gebruik. Door gemakkelijk een offerte aan te vragen, weet u vrij snel wat het voor u zou gaan kosten.

Door Nano ir-panelen worden net als bij alle infrarood verwarming en infraroodstralen op een lange golf uitgezonden. De stralen zijn niet te zien.

Wel straling maar niet schadelijk

Infraroodverwarming is vooral bekend om de grote mate van energiezuinigheid. Dat komt doordat de objecten in de ruimte worden opgewarmd, maar niet eerst de lucht. Dit is het grootste voordeel van infraroodstralen. Weliswaar zijn de stralen niet schadelijk voor mensen en dier, maar ze zijn wel heel krachtig. De panelen zelf hebben een lage temperatuur, maar stralen ook de juiste golf infrarood uit.

Veel geld en energie besparen

Vaak wordt deze infraroodverwarming gebruikt voor de moderne woningen waarbij de isolatie goed is. Infrarood panelen worden steeds vaker gekozen, mede omdat het efficiënter kan verwarmen. Men heeft bij infrarood verwarming minder hoge temperatuur nodig om de aanwezigen het gevoel te geven dat zij aangenaam verwarmd worden. Er is geen opstijgende lucht, waardoor er minder ruimte verwarmd hoeft te worden. Dat is een groot voordeel, omdat er minder energie nodig is om de warmte te produceren.