Vorig jaar verhuisde ik naar mijn nieuwe huisje in Haarlem. Dit huis sprak mij aan omdat het een prachtige locatie en precies de juiste grootte heeft. Het enige wat mij liet twijfelen was de inrichting van de woning. Het is een relatief oud huis en de inrichting weerspiegelt deze oubolligheid maar al te goed. Ik besloot toch dit huis te kopen en het een complete make-over te geven naar iets veel moderners. In deze blog vertel ik hoe ik dit gedaan heb. 

De basis: Muren en vloeren

Ik begon de make-over van mijn huis bij de basis: De muren en de vloeren. Toen ik het huis kocht, bestond de vloer uit grijze tegels en zat er een vergeeld behang op de muren. Dit was een en al oubollig dus. Bovendien zorgde de grijze tegels er ook voor dat het huis er heel grauw en ongezellig uitzag. Ik vond het dus belangrijk om dit eerst te veranderen. Ik liet het vergeelde behang van de muren afhalen en huurde stukadoors in om alles weer helemaal strak te maken. Hierna verfde ik alle muren. De meeste muren gaf ik een heldere, witte kleur voor een gevoel van licht en ruimte. Om het toch een beetje een gezellig sfeer te geven, besloot ik een aantal muren een warme kleur te geven. Zo verfde ik de muren in de woonkamer bijvoorbeeld in een mooie terracotta kleur. De vloeren verving ik door een visgraat vloer van Laminaatenparket.nl. Het hout zorgt voor aardse elementen, wat het huis een gezellige sfeer geeft. 

Het meubilair

Ook het meubilair in het huis leek net rechtstreeks uit de kringloopwinkel te komen. Veel meubilair was erg versleten. Zo zaten er zelfs een aantal gaten in de stoffen bank. Daarom besloot ik het grootste deel van de meubels te vervangen door nieuwe exemplaren. Ik kocht een mooie leren bank in een bruine kleur voor in de woonkamer. Deze kleur past mooi bij de terracotta muur en het leer zorgt voor een moderne touch. De eettafel verving ik door een mooi houten exemplaar met vier hele moderne stoelen van zwart leer en metaal. De aardse elementen van de tafel gecombineerd met de moderne stoelen zorgt voor een eethoek die zo uit een woonmagazine lijkt te komen.  

De puntjes op de i

Iets waar je erg op moet letten bij een modern ingerichte woning, is dat het niet te saai en steriel wordt. Om wat sfeer toe te voegen, decoreerde ik de woning met leuke woonaccessoires. Zo liet ik de kleuren van de muren een beetje terugkomen in kussentjes op de bank en een mooi vloerkleed. Ook zette ik overal kleine spulletjes neer zoals kaarsen, beeldjes en natuurlijk foto’s.